Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzidzius12

ciąża ,co jeść by dziecko przybralo na wadze? :(

Polecane posty

Gość dzidzius12

witam . :( mam wielki problem byłam u lekarza , jestem w 27 tyg ciąży i dzidziuś waży 800g. :( to za mało ! pomocy co mogę zjeść by dziecko przytyło... za 2 tyg mam przyjść na wizytę kontrolną powinno przytyć ok.400g .. POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.... :(

Nie wiem czy bierzesz, ale warto zażywać witaminy dla ciężarnych. Mówi się, że po witaminach dzieci się rodzą większe, ale ile w tym prawdy to nie wiem :)

Gość to nie takie proste
Ale masz złe wyniki morfologii? Różne mogą być przyczyny że dziecko nie przybiera. Co mówił gin?

Moja córka też Mało ważyła już nie pamiętam ale to było jakoś przed 30 tc, ginekolog kazała jeść bardzo dużo białka m.in : sery najlepiej półtłuste lub tłuste, kefiry, maślanki, jogurty naturalne. Swoją drogą dziwne, że ginekolog nie poinformował Cię jak powinnaś się odżywiać.

Gość gość
nam w szkole rodzednia położne kazały jeść rodzynki:) duuużo rodzynek. najlepiej na wieczór, bo dzieci podobno rosną w nocy jak śpimy. ile w tym prawdy to nie wiem,ale rodzynki jadłam i mały ważył 4 kg :P

Gość Do robotyk
Wątpię żeby waga dziecka zależała od tego co jesz.

Gość są jeszcze inne powody
Coś z łożyskiem, przepływami, dziwne że gin tego nie wyjaśnił.

Gość gość
hymmmmmmmmmmmmmm

Gość a żelaza
Ci nie zapisał????? Dziewczyno tu się ważą losy twojego dziecka, może na całe jego życie a ty o wakacjach?!!!

Gość gość
mój mnie wysłał do szpitala - hipotrofia płodu

lepiej sie przenies na jakis forum medyczne bo na kafeteri sa same nawidzone kobiety z obsesja na punkcie płodu.

Gość gość
szpinak i inne zielone warzywa mają dużo żelaza, zalecam też chrupać dużo rzodkiewek bo są bogate w witaminy (również te rzadziej spotykane). Poza tym uważam, że łożysko jest ok a dziecko waży mało, bo Ty jesteś bardzo szczupła. Podejrzewam że faktycznie za mało jesz, Twoje dziecko musi przybrać w krótkim czasie bardzo dużo, staraj się jeść 6 dużych posiłków w ciągu dnia. Każdy z nich powinien zawierać tłusty nabiał (twaróg), mięso lub rybę lub podroby typu serca lub wątroba (bogate źródło żelaza i witamin), do tego porcja warzyw lub owoc. Oprócz tego jedz to na co masz ochotę :)

Gość gość
jeśli masz anemię to musisz pić sok z buraków , jeść dużo zielonych ważyw , nabiał itp i jak najnmniej stresu . Lekarz chyba zapisał Ci jakiś preparat z żelazem? Ja brałam Tardyferon-Fol - Ferrosi sulfas (Wskazania: Zapobieganie i leczenie niedoborów żelaza i kwasu foliowego, zwłaszcza w okresie ciąży, połogu i laktacji.)

Gość gość
ja miałam odwrotną sytuację i miałam zakaz jedzenia słodyczy wiec z tego wnioskuje ze i mama i dziecko przybierają od słodkiego.

Gość gość
HIPOTROFIA PŁODU - wpisz w wyszukiwarkę i poczytaj!

Gość gość
ja się w ciąży panicznie bałam ze synek urodzi sie z niedowagą więc jadłam duzo pierogów, ryby, mięsa, grzanki, czekoladę i ogolnie to na co miałam ochotę. synek urodził sie po terminie z wagą 3,5 kg więc bylam bardzo zadowolona - teraz tylko ja muszę sie za siebie wziąć i schudnąć to co mi pozostało po ciazy - rodziłam niecale 6 tyg temu