Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zle mi z tym ze moja mama musi prawie do smierci pracowac-67 lat, fizycznie i w

Polecane posty

Gość gość
za marne pieniadze pracuje bo jej sie uczyc nie chcialo.moi rodzice jak dlugo mogli tak sie uczyli' - I Ciekawe co by to bylo gdyby ludzkość składała się z różnej maści samych uczonych,profesorków? Kto robiłby resztę rzeczy? Nie byłoby innych zawodów to żyliby jak w raju,pod niebem,na golasa i jedliby tylko jabłka? :D:D:D

Gość gość
Ja uwazam ze w czasach jakich teraz przyszlo nam zyc trzeba pracowac dluzej a nie wiecznie narzekac

Gość gość
tylko ze mama kasjerka samotnie wychowywala 4 dzieci, wiec jak miala sie uczyc kiedy kasa szla na te dzieci?

Gość Głupio gadasz, zycia nie znasz
Wyobraz sobie ze nie kazdy moze sie doksztalcac i wyjezdzac. Ze ludzie maja problemy finansowe, zdrowotne, rodzinne, że życie nie zawsze tak sie uklada jak byśmy chcieli. Jeden może sie kształcic, drugi nie moze bo np. ma chore dziecko i zapierdziela zeby zapewnić mu byt i leczenie. Albo sam ma pod opieką starszych rodziców, ktorym musi pomóc. To teraz wszystkim sie wydaje ze to takie hop siup - wyjechac, rzucic prace, zmienic zawód, olać wszystko. Pożyjcie troche i rozejrzyjcie się wokół siebie, bo wasza ignorancja aż razi.

Gość gość
Ale Polacy to lenie ja p*****le :O Mogla sie uczyc to by na kasie nie musiala siedziec

Gość ja mogę pracować i do 80
tylko żebym miała GDZIE! Ludzie tego się boją, że nie będą mieli gdzie pracować a emerytury nie dostaną , pozostanie chyba tylko się powiesić żeby nie być ciężarem dla dzieci.

Gość gość
przeciez teraz magistry siedza na kasie i te sie uczyly a na kasie siedza:o i co?

"w czasach jakich teraz przyszlo nam zyc trzeba pracowac dluzej" - świetnie. Powiedz to wszystkim bezrobotnym, którzy zabiliby za jakąkolwiek pracę. Poczytaj chociażby to forum, jakie ludzie mają problemy. Podejrzewam że gdyby była GODNA PRACA za pieniądze a nie jałmużnę, zakonczona EMERYTURĄ a nie ochłapem, na umowę itd nikt nie miałby nic przeciwko dłuższej pracy

Gość gość
A przestancie,wszyscy jak zwykle pokrzywdzeni przez los.Teraz to normalne we wszystkich krajach ze pracuje sie coraz dluzej.

Pracuje się i się zarabia. W Polsce się pracuje i ledwo wiąże się koniec z końcem. Albo i nie.

Gość gość
Ale ta kafeteria to jest p******a niedawno wszyscy jak jeden maz jak to dobrze w tej pl i jak wszystkim sie siwetnie zyje.a jak temat o pracy to nagle wszyscy biedni :O

Gość gość
Polacy to są jednak zatrważająco zacofani. Najlepiej nie pracować, emerytury nie wiadomo jakie by chcieli dostawać. Nie będzie dobrze w tym kraju przy takiej świadomości. Zamiast ię rozwijać to się wszystko cofa.

Gość gość
Serio czytac sie tego nie da,znajdzcie temat jacy to wszyscy szczesliwi w tej pl,jeszcze mc temu tak tu ludzie pisali :O

Nie - najlepiej pracować, zarabiać, a po przejsciu na emeryturę ją dostawać. A w Polsce harujesz, widzisz grosze a nie pieniądze, a o emeryturze możesz pomarzyć.

Gość gość
To zostaje wam tylko emigracja.

I własnie o tym jest ten wątek. Rozumiesz w końcu? Za granicą mozna pracować i żyć, tu mozna wegetować i harować.

Gość gość
Co przeciez w polsce jest tak z***biscie :D to jest temat o biedzie w polsc?Tu nie ma zadnej biedy,wiekszosc ludzi tu zawsze tak pisze :O

Pisać każdy może. Rozejrzyj się wokół siebie.

Gość gość
A ja mam w d***e wasz wegetacje

Gość gość
Oj biedna mami na tej kasie sie tak nasiedzi :O

Gość gość
Dobrym dzieckiem jesteś ,może tobie się dobrze ułoży z pracą to mamie pomożesz na emeryturze.Ja nie muszę pracować i stać mnie pomagać rodzicom i tobie tego życzę.

Gość gość
incebyle nieroby polskie,ja tez jestem z niemiec i prawdopodobnie bedziemy pracowac do 70-ki,juz sa plany....... a zarobki na kasie-nie chcialabys widziec,stac na oplacenie mity i cos do gara wlozyc, druga rzecz nie mozna porownac pracy tutaj do polski na kasie,tu musisz z********ac-nawet do toalety nie ma czasu wyjsc-i musisz wszystko robic,od wykladania towaru poprzez mycie sklepu do kasowania,i jeszcze nikomu korona z glowy nie spadla.

Gość Ale masz za to kase.
W Polsce tez z**********z i gowno masz.

Gość gość
CZYTAJ DEBILU POST DOKLADNIE

Gość MGR  z kasy
Skończyłam studia wyższe i obecnie pracuję na kasie. Każdemu się wydaje, że na kasie to sami nieudacznicy życiowi, nieroby, lenie. Nawet nie wiecie jak uciążliwa jest praca z klientem, który to uważa, że jest najważniejszy, najlepszy a mną może pomiatać. Pracuję za 1000 zł na rękę. Dodatkowo dorabiam korepetycjami, nie uskarżam się, pracuję bo muszę jeść. Dostałam propozycję doktoratu, jednak brak środku uniemożliwił mi skorzystanie z niej. Nigdy nie wiadomo, co los nam przyniesie.

Gość gość
Ale zrozum ty tępa dzido, że w Niemczech nawet taka sprzątaczka GODNIE zarabia i stać ją na wszystko, nieważne, że była nieukiem, nie skończyła żadnej szkoły. Bo ty strasznie poniżasz takich ludzi i śmiejesz się z takich co nie mają szkoły i robią na kasie. ---------------- ------------------ widac pojecie o niemczech jest dalej wysokie:D:D:D sprzataczka godnie zarabia:D:D:D to wiedz ze ta sprzataczka wali po 12-14 godzin dziennie.jedna praca z ubezpieczeniem,nastepne na czarno,tylko zeby wyzyc. i soboty z niedzielami tez sa w to wliczone. z drzewa pieniadze tu nie spadaja,zeby cos miec trzeba z********ac.

Gość gość
Nie myślcie, że zachód to kraina mlekiem i miodem płynąca. Wy nie macie pojęcia jakie są koszty życia, opłat. Niemcy też muszą oszczędzać, nawet na zakupy do nas przyjeżdżają

Gość gość
Ja w spoldzielni mieszkaniowej w niemczech place 800euro co mc czynszu plus prad internet i telewizja>watpieze w pl sa takie ceny czynszu,to ze zarabiam wiecej jest chyba normalne w porownaniu do oplat ktore musze ponosic.Wiec przestancie biadolic.

Gość gość
ludzie! zmieńcie to głosując na kongres nowej prawicy a nie na te same gęby od 23 lat!

Gość A co, moze nie zarabia?
Byłam sprzataczką w Niemczech i wiem ile zarabiałam. Tu takiej kasy w zyciu bym na oczy nie zobaczyła.