Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Nowakawiaranka

Jaki aparat ortodontyczny wybrać do takiej wady? Ile będę musiała nosić aparat ?

Polecane posty

Gość Nowakawiaranka

http://www.iv.pl/images/07262658415100624761.jpg Na zdjęciu wyżej przedstawiam Wam moją wadę. Byłam już u orto, zrobiłam zdjęcia i wyciski szczęki. Że muszę mieć aparat to już pewne, ale nadal nie wiem jaki chcę mieć. W końcu jak sobie pomyślę, że będę musiała żyć z nim ponad rok to mnie skręca w dołku. Ale nie mogę już dłużej żyć z tym stłoczonym zębem. Druga strona zębów jak widzicie jest prosta, ale ta lewa z stłoczonym zębem trochę krzywa. Myślałam o aparacie samoligaturującym ponieważ jak czytałam opinie innych leczenie takim aparatem jest mniej bolesne, przebiega o kilka miesięcy szybciej i wizyt u orto jest mniej, bo co kilka miesięcy. Najbardziej zależy mi na aparacie przezroczystym, nie podobają mi się te wszystkie kolorowe " gumeczki ". Chcę, aby jak najmniej rzucał się innym w oczy. Napotkałam aparat Damon Clear, ale kosztuje on więcej niż 3000 tys. i nie wiem czy w ogóle moja orto takie ma i czy będę mogła sobie na taki pozwolić ze względu na jego cenę, ale nie wykluczam, że możliwe, że mogłabym go mieć. Natomiast zwykły aparat przezroczysty będę musiała wtedy pewnie nosić z min. 2 lata, a samoligaturujący mogłabym już zdjąć po 1,5 roku. Oglądałam też zdjęcia osób z innymi wadami, np. stłoczeniami dwóch zębów i nosiły aparat ok. 18 miesięcy. Ja mam stłoczonego jednego zęba i górną szczękę jak widać wysuniętą do przodu. Mam tą wadę dlatego, że w dzieciństwie zbyt długo i często ssałam smoczka a później palec i trudno było mnie od tego odzwyczaić. Więc ile musiałabym przy takiej wadzie nosić aparat samoligaturujący Waszym zdaniem a ile ten normalny? Oczywiście mówię o przezroczystym.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować