Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Bóg jest dobry?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o to jaki naprawdę jest- miłosierny, czy jednak srogi?

Gość gość
A czy on istnieje?

Gość gość
słowa Jezusa do Faustyny kowalskiej Napisz to: Nim przyjdę jako Sędzia sprawiedliwy, przychodzę wpierw jako Król miłosierdzia. Nim nadejdzie dzień sprawiedliwy, będzie dany ludziom znak na niebie taki. Zgaśnie wszelkie światło na niebie i będzie wielka ciemność po całej ziemi. Wtenczas ukaże się znak krzyża na niebie, a z otworów, gdzie były ręce i nogi przebite Zbawiciela, wychodziły wielkie światła, które przez jakiś czas będą oświecać ziemię. Będzie to na krótki czas przed dniem ostatecznym.

Gość gość
Pragnę, abyś głębiej poznała moją miłość, jaką pała moje serce ku duszom, a zrozumiesz to, kiedy będziesz rozważać moją mękę. Wzywaj mojego miłosierdzia dla grzeszników, pragnę ich zbawienia. Kiedy odmówisz tę modlitwę za jakiego grzesznika z sercem skruszonym i wiarą, dam mu łaskę nawrócenia. Modlitewka ta jest następująca: O Krwi i Wodo, któraś wytrysnęła z Serca Jezusowego, jako zdrój miłosierdzia dla nas - ufam Tobie. Te dwa promienie oznaczają krew i wodę- blady promień oznacza wodę, która usprawiedliwia dusze; czerwony promień oznacza krew, która jest życiem dusz... Te dwa promienie wyszły z wnętrzności miłosierdzia mojego wówczas, kiedy konające serce moje zostało włócznią otwarte na krzyżu. Te promienie osłaniają dusze przed zagniewaniem Ojca mojego. Szczęśliwy, kto w ich cieniu żyć będzie, bo nie dosięgnie go sprawiedliwa ręka Boga

Gość gość
Kto ufa miłosierdziu mojemu, nie zginie, bo wszystkie sprawy jego moimi są, a nieprzyjaciele rozbiją się u stóp podnóżka mojego. Miłosierdzie masz okazywać zawsze i wszędzie bliźnim, nie możesz się od tego usunąć ani wymówić, ani uniewinnić. Podaję ci trzy sposoby czynienia miłosierdzia bliźnim: pierwszy - czyn, drugi - słowo, trzeci - modlitwa; w tych trzech stopniach zawiera się pełnia miłosierdzia i jest niezbitym dowodem miłości ku mnie. Dusze, które odmawiać będą tę koronkę, miłosierdzie moje ogarnie je w życiu, a szczególnie w śmierci godzinie. Tak, córko moja, cokolwiek czynisz bliźniemu - mnie czynisz. Niechaj się nie lęka do mnie zbliżyć dusza słaba, grzeszna, a choćby miała więcej grzechów niż piasku na ziemi, utonie wszystko w otchłani miłosierdzia mojego. Palą mnie płomienie miłosierdzia, pragnę je wylewać na dusze ludzkie. O, jaki mi ból sprawiają, kiedy ich przyjąć nie chcą. Powiedz, córko moja, że jestem miłością i miłosierdziem samym. Kiedy dusza zbliża się do mnie z ufnością, napełniam ją takim ogromem łaski, że sama w sobie tej łaski pomieścić nie może, ale promieniuje na inne dusze. Najboleśniej ranią mnie grzechy nieufności. Rozkosz mi sprawiają dusze, które się odwołują do mojego miłosierdzia. Takim duszom udzielam łask ponad ich życzenia. Nie mogę karać, choćby ktoś był największym grzesznikiem, jeżeli on się odwołuje do mej litości, ale usprawiedliwiam go w niezgłębionym i niezbadanym miłosierdziu swoim. Napisz: Nim przyjdę jako Sędzia sprawiedliwy, otwieram wpierw na oścież drzwi miłosierdzia mojego. Kto nie chce przejść przez drzwi miłosierdzia, ten musi przejść przez drzwi sprawiedliwości mojej...

Gość lilialuiza
Jest Samą Miłością-Nieskończenie Dobry:) Czasami karze, ale nie na zasadzie zemsty, ale takiego wychowującego karcenia, żeby człowieka wyciągnąć z jakiegoś zła, bo widzi, że to zło zniszczyłoby Jego ukochane dziecko.

Gość gość
sekciarze już nawet opanowali kafeterię

Gość Czy Bóg jest dobry czy zły
to pytanie ludzkiego umysłu, możliwe, że ani taki, ani taki, jak i taki właśnie :-) A co jeśli uświadomisz sobie, że sam jesteś Bogiem?

Gość gość
sekciaze nie uznaja objawien

Gość gość
Gdzie był Bóg jak moja siostra umierała w męczarniach? Nie wierzę,że istnieje.

Gość gość
A kto to jest Bog?

Witam, następny temat o Mnie? Ludzie, zajmijcie się życiem. Nie po to stworzyłem Wszechświat z miliardami galaktyk każda z miliardami gwiazd i planet żeby patrzeć jak marnujecie krótki czas na Ziemi na dyskusje na forach internetowych... Ale co do sedna sprawy: niestety nie jestem miłosierny. Żeby odkupić wasze winy zdecydowałem zabić się własnego syna, chociaż mogłem po prostu powiedzieć "niech wasze winy będą odpuszczone". Gdy stoję obok umierającego z głodu dziecka nie robię nic aby je uratować. Innym niewinnym dzieciom daję AIDS. Czy tak postępuje ktoś miłosierny? Chociaż nie jestem taki całkiem zły, gdy ktoś szuka kluczy do mieszkania czasem pomogę mu je znaleźć.

Gość lilialuiza
To nie z Woli Bożej zło, cierpienie, śmierć przyszły na świat. Tego chciała szatan. Bóg dopuścił cierpienie, bo z Miłości dał człowiekowi wolną wolę i nie odebrał jej, gdy ten zdecydował się posłuchać diabła. Jednak po grzechu, zrobił wszystko, by nas zbawić-umierał w męczarniach i zmartwychwstał dla nas. Tu nie ma mowy o skazaniu Syna przez Ojca, bo Bóg Jest Jednością-cierpiał Krzyż Ojciec, Jezus i Duch Święty. Jesteśmy zbawieni. Od nas zależy, czy ten Dar przyjmiemy... A, że Bóg nie zsyła gromów na człowieka w chwili grzechu...-to Jest Jego Miłość i szacunek dla naszej wolności... Cierpienie nie jest dane przez Boga, tylko przez Niego dopuszczone, ale On uczynił je lżejszym dla nas i nie pozwoli, by było ono ponad miarę. Bóg czuwa nad nami w Miłości. Ja tego doświadczam.

Gość wystarczy przeczytać pismo
święte.bóg to tak naprawdę tyran i ma cechy psychopatyczne. ludzie którzy czytają pismo ponoć stają się księdzami albo ateistami :D

lilaluzia ma rację z tą wolną wolą, to znaczy w połowie. Cenię wolną wolę tylko złych ludzi. Na przykład wczoraj gdy patrzyłem jak nastolatkę g****i jej ojciec nie zrobiłem nic ponieważ to odebrałoby mu jego wolną wolę. Wolna wola ojca g****iciela jest dużo cenniejsza niż cierpienia jego gwałconej córki. Zapytasz pewnie czy jego córka też miała wolną wolę, więc skoro była gwałcona to odebrano jej wolną wolę. Więc nic nie robiąc zostaje zabrana wolna wola gwałconej. No cóż, nie mam na to odpowiedzi, widocznie lubię jak ludzie są gwałceni, a niewinni giną i cierpią. Lubię to tak bardzo że zabiłem swojego syna bez powodu.

Gość gość
Bój jest miłosierny i dobry na dusze pokorne i modlące się wylewa wielkie łaski. Bóg jest wszechmogący ...proście, a będzie wam dane, szukajcie a znajdziecie... Módlcie się proście o Boże miłosierdzie i przepraszajcie za wasze grzechy i słabości. Módlcie się za waszych wrogów, to poczujecie moc ducha świętego. To wspaniałe uczucie.

Gość gość I
",,,Niego dopuszczone, ale On uczynił je lżejszym dla nas i nie pozwoli, by było ono ponad miarę,," x x Jak to w takim razie wytłumaczysz, że ludzie nie wytrzymują cierpienia i popełniają samobójstwa. Czy nie jest to dowód, że ich cierpienie było jednak ponad miarę ?

Gość lilialuiza
Ludzie popełniają samobójstwa, bo tracą wiarę i nadzieję, a nie dlatego, że ich cierpienie jest nie do uniesienia.

Gość wystarczy przeczytać pismo
"No cóż, nie mam na to odpowiedzi, widocznie lubię jak ludzie są gwałceni, a niewinni giną i cierpią. Lubię to tak bardzo że zabiłem swojego syna bez powodu. " buahaha fakt, ale te nawiedzone stwory tutaj nawet sie nie skapną o co ci chodzi

Gość gość I
masło maślane :D ano właśnie ich cierpienie jest tak wielkie, że tracą nadzieję i wiarę

Gość lilialuiza
Jesteś bardzo poraniony/poraniona, skoro uważasz Boga za sadystę. Ale to nie On Cię skrzywdził. Każdy ma wolną wolę. To nie Bóg pozbawia wolnej woli ofiarę, tylko PRÓBUJE to zrobić oprawca. To nie Bóg daje natchnienie do g****u, ale szatan, który jest wrogiem Boga i Jego dzieci, który chce ściągnąć do piekła i g****iciela przez grzech, i ofiarę przez rozpacz. Bóg niesie Wolność. Jezus przyjął Mękę i Śmierć dla naszego Zbawienia. Jego Męka to Męka Trójcy Świętej. Życzę wszystkim głębokiego doświadczenia Bożej Miłości!

Gość lilialuiza
do gość I: To nie Bóg odbiera wiarę i nadzieję, ale diabeł, który jest wrogiem Boga i cżłowieka. To on namawia do samobójstwa. Bóg daje siłę i Łaskę do przyjęcia każdego dopuszczonego cierpienia.

Gość ateistka_asia
ale tu nawiedzeni są... bóg to sadysta, dla niezdecydowanych polecam poczytać biblie jego miłosierdzie to chwyt marketingowy. poczytajcie fragmenty które nie są poruszane w kościele bóg pozwala na: -kazirodztwo -zabijanie -kobiety są jawnie dyskryminowane -każdy kto nie wierzy w niego zasługuje na śmierć niezłe miłosierdzie, co??

Gość gość półniedzielny
spadaj średniowieczna , głupia piczko. Bóg stworzył Szatana.

"Jezus przyjął Mękę i Śmierć dla naszego Zbawienia. Jego Męka to Męka Trójcy Świętej. Życzę wszystkim głębokiego doświadczenia Bożej Miłości!" xxx Och Córko małej wiary, naprawdę myślisz że nie mogłem ludziom wybaczyć w inny sposób? Mogłem to pomyśleć i tak by się stało. Moje słowo stwarza wszechświaty. Zabiłem syna dla zabawy.

Gość gość półniedzielny
Pan Buczek, jest szczególnie dobry dla homoseksualistów, bo sam lubi chłopców i sado-maso, co opisali nawiedzeni durnie w najgłupszej księdze świata dla Żydów Tora a dla reszty głupków Biblia

Gość gość
BOG jest dobry tylko ludzie to tępe s*******ny

Gość gość I
lilialuiza do gość I: To nie Bóg odbiera wiarę i nadzieję, ale diabeł, który jest wrogiem Boga i cżłowieka. To on namawia do samobójstwa. Bóg daje siłę i Łaskę do przyjęcia każdego dopuszczonego cierpienia. x Czyli są wg Ciebie cierpienia niedopuszczone?

Gość gość półniedzielny
a tak poza tym, dobra to jest duupa z bobra z chrzanem.

Gość gość I
A co z tą zapowiedzią, że Bóg będzie karał ludzi do trzeciego i czwartego pokolenia? Od którego pokolenia trzeba zacząć liczyć by klątwa przestała działać?