Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa staraczka30

2 miesiace starań i nic

Polecane posty

Gość nowa staraczka30

staramy sie o dziecko 2 miesiace i nic czy powodem moze byc fakt, ze maz bierze na stale laki przeciwpadaczkowe??

Gość gość
2 miesiące to nie starania. my staramy się 4 lata już i nic.

Gość gość
dokładnie 2 miesiąc to nic......jak po roku Ci się nie uda to możesz się zacząć martwić

Gość nie po roku a po pół
Robi się podstawowe nieinwazyjne badania, tym bardziej jeśli 30 w nicku to twój wiek.

Gość ja zaszłam w... 52
cyklu starań

Gość gość
2 miesiace to nic ta ja sie juz wypowiadaly moje poprzedniczi . My sie staralismy ponad 3 lata i dopiero niedawno sie udalo . Jesli masz watpliwosci czy to moze zalezec od tych leow w co szczerze mowiac bardzo watpie idzcie razem do lekarza , wyjasni wam wszytso i jesli bedzie taka potrzeba skieruje na niezbedne badania

Gość zapłodnienie jest skomplikowan
zawodzić coś może na różnym etapie, ale 2 cykle to żaden problem, nawet zdrowa 100 procent para przy współżyciu w dni płodne w jednym cyklu ma 25 procent na ciąże

Gość nowa staraczka30
u lekarza juz bylismy sie dowiadywać....jedni mówia, ze to nie wpływa inni, ze moze i tak w sumie to nie wiadomo teraz zaczynamy 3 miesiac staran

Gość przyszla mamusia coreczki:)
My jesteśmy extra zdrowi,wszystkie badania wyszły bardzo dobrze,zero jakichkolwiek problemów...owulacja była potwierdzana co miesiąc,nasienie idealne itd. Wiesz w którym cyklu zaszłam?W 26...po dwóch latach nieudanych prób zapisaliśmy się do kliniki niepłodności.Zrobili nam tam następne badania,które również wyszły idealnie.Gdy umówiliśmy się na inseminację,to wtedy zaszłam naturalnie.Z tego co mówili lekarze,to psychika nam się odblokowała i poszło:)Teraz jestem w 35 tc i czekam na córeczkę:) Mogę poradzić żeby próbować bez żadnego napinania się:)

Autorko 2 miesiace staran to naprawde nic. Wyluzuj sie troche bo jesli mialoby to potrwac troche dluzej po roku zwariujesz :-P Jesli sie martwisz o meza to zrobcie badania nasienia u urloga.

Gość gość
dwa miesiace to pikus, musisz wyluzowac a jesli boisz sie ze cos moze byc nie tak to zrob badania hormonalne a maz badanie nasienia i wtedy bedziesz spokojniejsza, my pi trzech latach dopiero udalusmy sie do lekarza bo myslelismy ze mamy blokade bo bardzo pragnelismy dziecka ale okazalo sie ze maz nie moze miec dzieci w zwiazku z przebyta operacja kregosupa dwie godz pi swoich narodzinach, pozniej zalowalismy ze tak pozno sie wybralusmy do lekarza

Gość gość
2 miesiące to na prawdę króciutko. Nie musisz się nie potrzebnie martwić. a wyznaczasz sobie dni płodne/owulację?

Gość gość
Wyznaczanie dni płodnych rzeczywiście jest przydatne w przypadku starań o potomstwo. Najlepiej jest chyba kupić sobie mikroskop owulacyjny, bo jest wielokrotnego użytku, chociaż jednorazowe paski też są