Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z UK do AUSTRALII

Polecane posty

Gość gość

decyzja podjeta , teraz zalatwianie wszystkiego i wypad z uk.

Gość rok nie wyrok
chcesz torbacza? :D

Gość A green bag
A mozna wiedziec co sklonilo Cie do takiej decyzji?

Gość gość
Na te decyzje wiele czynnikow mialo wplyw: 1.jestesmy w uk juz 8 lat i przestaje nam sie tu podobac-polacy, kultura 2. zycie jest tansze i latwiej sie zyje w oz 3. wspaniala pogoda i rozwijajace sie panstwo 4.jest zupelnie inny standard zycia i mentalnosc w uk nie podoba mi sie rozwoj kultury islamskiej (za 10 lat europa zachodnia bedzie calkowicie muzulmanska), bardzo duzo tutaj jest polakow, ktorzy nie daja najlepszego przykladu o polsce to sa glowne powody

Gość 345ttrew
ja mieszkam w australii (wa dokladnie) i proszę nie przyjezdzaj tu jak sam piszesz nie chcemy wielu polaków

Gość gość
Niestety zmartwie cie , bo przyjade

Gość gość
A jakie macie wyksztalcenie? domyslam sie ,ze ciezko tam sie dostac.

Gość gość
Ja jestem solicitor , a maz inzynierem. jedziemy na skilled visa.

Gość Lili2346
Zalety mieszkania w AU:-) 1.Zad***e swiata jak juz zwiedzisz to co dookola..a niewiele tego to koniec:-) 2.Dostepnosc produktow "ze swiata" mizerna 3. Arabstwo co prawda wyrzucili ale skosni pozostali:-)! 4. Rynek samochodowy..brak a to co jest o wiele drozsze od EU 5. Uciazliwe loty..nawet bardzo:-) Pozqtym to piekny kraj..tylko,ze nie do zycia a na spedze 4 miesiecy zimy co roku:-)

Gość Lili2346
Ps.Gdybys potrzebowala jakichs technicznych info m.delmar@interia.pl :-)

Gość gość
Dzieki Lila

Gość gość
ja tez bym chciala tam jechac , ale nie wiem jak sie dostac. Lila ja tez moge do ciebie napisac?

Gość Lili2346
Napisac mozesz:-) Jak bede mogla, wiedzila i miala czas to wespre rada:-)

Gość gość
Dziekuje lila

Gość Lili2346
Temat umarl:-) Szkoda malo tu o AU..

Gość monia1234kk
Ja probuje sie tez cos dowiedziec , tylko ze my mamy problem z wiza(to znaczy jeszcze nie skladalismy o wize, bo nie wiemy ktora wybrac). bysmy musieli na moja jechac , ale ja jeszcze nie jestem fully qualified i z tym mam problem. Poza tym bardzo sie boje pajakow. Moj facet znowu ma studia , ale beznadziejny kierunek-marketing i zarzadzanie. bedziemy probowac. a srednie ma mechanik samochodowy. moze pod to podlaczyc> nie wiem. Moze ktos by cos doradzil.

Gość Lili2346
Nie wiem gdzie chcialabys jechac ale mnie w ustroniu morskim wiecej robactwo meczy niz w Sydney:-) Co do wizy www.immi.gov.au ..jest wszystko.

Gość monia1234kk
te strone juz mam obcykana. wiec moja pozycja jest niepewna. lilia, skilled-jest mechanik samochodowy, ale moj ma tylko szkole , nie wiesz czy to wystarczy? sprawdzam 175 , ale ona tylko do 30.06.13 masakra w kazdym razie bardzo ci dziekuje

Gość monia1234kk
Lilia , a czy wiesz jak znalezc pracodawcow ktorzy by zasponsorowali prace? bo jak szukam ogloszen o prace to tylko dla tych jest ktorzy posiadaja juz wize moge zapytac na jakiej ty wizie tam jestes?

Gość Lili2346
1.Sama szkola to wydajw mi si za malo ale moze praxuje teraz w czyms co da sie " naciagnac" Pozatym uznanie zawodu to szukaj na stronie organizacji za to odpowiedzialnej..na sol sa powpisywane kolo zawodu. 2. To ze nie ma numeru 175 to jeszcze nie tragedia szuaj w nowych cos chyba 19costam .

Gość Lili2346
Ja juz nie jestem:-) Bywam:-) Zbyt duze zad***e na staly pobyt:-) Wrocilam do Europy:-) Goraco polecam staranie sie o PR albo dluga biznesowa inaczej jest ciezko.

Gość monia1234kk
Wlasnie zrobilam sobie test i dostalam 70 pkt. z tym ze ja mysle jescze aby tam sie do szkoly zapisac i wtedy dostalanbym wiecej moze. nie wiem ktora to PR (;-() a ta dluga biznesowa , to trzema miec kapitalu co najmniej 1.5 miliona AUS?

Gość Lili2346
Nie:-) Myslisz investorska z prownicza dluga..wiem po angielsku nazy podobne. Trzea zasady zytac:-( Bedzie Ci ciezko uczyc sie i pracowac..chyba ze masz pieniadze na czas studiow a i tak potafia przepisy zmienic. Ty bedziesz dreptac do szkoly a oni Twoj zawod z sola wywala:-( Niestety tak robia:-(

Gość Lili2346
PR to staly pobyt:-)!

Gość monia1234kk
A no tak perm residence(myslalam , ze o nia moga sie tylko ci ubiegac , ktorzy tam juz sa). no to jestem w czrnej du...jeszcze sprawdze czy moje kwalifikacje mi uznaja.pojecia myle , bo tego bardzo duzo jest. z tym utrzumaniem , to nie wiem , bo okolo 650 dolarow mialabym co miesiac z dywidend. dlatego mysle o znalezieniu szkoly. pozqa tym jakbysmy sprzedali wszystko to tez troche kasy by bylo. bardzo ci dziekuje za odpowiedzi , jestes bardzo sensowna i rzeczowa.pozdrawiam

Gość monia1234kk
Lilia a czy to ze oboje mamy paszport brytyjski jakos sie liczy?

Gość Lili2346
Wlasnie w AU o PR mozna sie starac z marszu ze swojego kraju:-) Milo czytac, ze sensowna jestem:-):-):-):-) Fakt malo tu na kafe ludzi dzielacych sie wiedza o zyciu:-) Jak nie jestes pewna czy sie lapiesz to zrob sobie weryfikacje u jakiegos agenta emigracyjnego. Zazwyczaj ta wstepna je za free.

Gość Lili2346
Z paszportem to zalezy od zawodu. Czasami zwalnia z IELTS ale czy to taka znowu pomoc..to prosty egzamin.

Gość monia1234kk
Lilia tak wlasnie zrobie, narazie jestem na stronie vetassess i mam nadzieje ze pozdbieram wszystkie dokumenty.i cos nam z tego wyjdzie. juz normalnie mysle , aby isc na electryka do collegu i potem startowac Moje podsumowanie jest takie -paszport brytyjski -praca w zqawodzie 5 lat -kwalifikacje (jeszczze nie skonczone) -ielts 8pkt -wlasna dzialalnosc -uprawnienia tlumacza DPSI moze cos z tym mi sie uda

Gość Lili2346
Ty jestes elektrykiem:-):-)? Nie chce mi sie sprawdzac ale chyba sie lapiesz. Z tymi uprawnieniami nie wiem jak ale.. zawsze sprawdzaj jaki papier potrzeba bo jak masz 5 lat doswiadczenia to moze jakis eksternistyczny egzamin z polski wystarczy a bedzie to szybciej niz nooowa szkola:-)