Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konserwowany

Pytanie do Pana Boga

Polecane posty

Gość konserwowany

który jak zauważyłem, gdzieś sie tu udziela ;) Dlaczego najpierw byłeś bóstwem opiekuńczym jednego plemienia nomadów, a teraz jesteś Bogiem całego swiata? Taki niedoskonały, złośliwy, mściwy, niesprawiedliwy i antropomorficzny? Widać ze ci nomadzi stworzyli cię na swoje podobieństwo. Mogłeś pozostać Bogiem tego plemienia a nie byłoby milionów cierpień w historii ludzkości.

Gość nie ma boga to bajka
dla niewykształconych, głupawych ludzi o mentalności krowy. religia jest stworzona po to by manipulować i kontrolować ludzi. kiedy to zrozumiecie?

Gość gość półniedzielny
bo jak się ma na ziemi takiego obrotnego faceta, jak św Paweł z Tarsu, to można założyć firmę, która działa już 2 tys lat, jak perpetuum mobile

Gość butelkowany
skad wiesz?

Gość konserwowany
jak to skąd wiem, z Biblii i z historii powszechnej!

Gość konserwowany
nie ma perpetuum mobile. Firma jest napędzana poczuciem winy, czasem słusznym ale najczęściej nie.

Gość gość półniedzielny
a właśnie że jest, jak nauczają ŚJ, u Boga wszystko jest możliwe.

Gość butelkowany
skad TO wiesz: Mogłeś pozostać Bogiem tego plemienia a nie byłoby milionów cierpień w historii ludzkości. a konkretniej TO: a nie byłoby milionów cierpień w historii ludzkości.

Gość gość półniedzielny
nie byłoby Świetej Inkwizycji, a to wystarczy

Gość konserwowany
odp: z historii ludzkości z judaizmu powstało chrzescijaństwo z jego inkwizycją i krucjatami oraz islam z jego ideą swiętej wojny i mordowaniem kobiet za każdy drobiazg, ale to ostatnie to przecież pikuś dla nas kato-maczios.

Po pierwsze nie obchodzi mnie cierpienie ludzi, a wręcz lubię na nie patrzeć (poczytajcie moje książki). Po drugie nie mogę zmienić zdania ponieważ istnieję poza czasem, a zmiana zdania wymaga dwóch różnych stanowisk w dwóch różnych punktach czasu. Po prostu gdy moja książka zaczęła osiągać pierwsze pozycje wśród bestsellerów logiczną konsekwencją było włączenie wszystkich ludzi w grono potencjalnych odbiorców.

Gość konserwowany
Boże, ale przeciez ty często zmieniałeś zdanie, nawet w tej twojej książce :o Do tego, zawsze miałeś rację :o

Gość konserwowany
a że lubisz patrzec na cierpienie, to wie każdy kto nie oszukuje samego siebie :o

Gość gość
już sie zebrał banda matołków żeby dyskutować o Bogu którego nie znają . Ale po co Go znać ? Jeszcze by sie okazało ,ze wcale nie jest taki jak lubicie o Nim gadać ? i co wtedy ?

Gość konserwowany
ja go właśnie znam! nie jestem gimbusem który poowtarza to co mu kazali wykuc na religii. Bóg dał mi się tak poznać, ze nic tylko sie zabić.

Gość gość
a to z pewnością był Bóg ? bo twoje gadanie nie wskazuje na znajomość z Bogiem - mogłeś Go nie poznać po prostu :D

Tak to mogło wyglądać z punktu widzenia kogoś kto jest uwięziony w czasie. Moje decyzje są nieodwracalne, wieczne i niezmienne. Stworzyłem świat będąc poza czasem. Stworzyłem czas będąc poza czasem. Z mojego punktu widzenia nie ma początku, ani końca, ani kolejności. Cały świat z czasem jest dla mnie tym czym dla malarza jest obraz. Zdradzę wam sekret, zacząłem tą kreację od nieskończonego cierpienia dusz w piekle, a następnie stworzyłem świat w którym zasłużyły one na to cierpienie swoimi czynami.

Gość gość półniedzielny
Nietzsche Friedrich, napisał, że Bóg umarł a Polaczki, ponad wszystko lubią czcić nieboszczyków, więc o co chodzi.

Gość gość
synku , posługujesz sie katolickimi schematami i katolickim postrzeganiem Boga , nie masz z Nim nic współnego .

Jestem katolickim Bogiem ponieważ ma on najlepsze supermoce, bóg którego Ty wymyśliłeś nie może być potężniejszy ode mnie.

Gość gość
Bóg , Jahwe , Jestem który Jestem nie jest Bogiem ...katolickim , prawosławnym czy protestanckim czy jeszcze innym . Ty po prostu znasz tylko Boga z KK stąd twoje banały .

Gość gość półniedzielny
03.07.13 [zgłoś do usunięcia] The God Jestem katolickim Bogiem ponieważ ma on najlepsze supermoce, bóg którego Ty wymyśliłeś nie może być potężniejszy ode mnie. g h w o to tu jest potrzebny super psychiatra, Rozdwojenie jaźni to i owszem, ale roztrojenie, to już coś