Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona-przyszła-mama

Lista pierwszych zakupów dla maleństwa .

Polecane posty

Gość zagubiona-przyszła-mama

Witam ! Chciałabym się poradzić wszystkich mam, na temat pierwszych zakupów. Oto moja lista : bepanthen/dermopanten (do przewijania) sudocrem (na odparzenia) linomag maść patyczki higieniczne waciki kosmetyczne octenisept sól fizjologiczna nivea na każda pore roku (krem do buzi) płyn do kąpieli+oliwka podkłady poporodowe (molimed premium, seni lady extra/bella mamma, absorygen) wkładki laktacyjne (lansinoh) podkłady higieniczne tantum rosa majtki jednorazowe/siateczkowe gąbeczka/myjka ręcznik z kapturkiem/bez ręcznik duży 2/3 miękka szczotka do włosów szczotka do czyszczenia butelek kocyki gruby/cienki rożek pieluchy tetrowe 10 szt. pieluchy flanelowe 'kilka' aspirator do noska koszula nocna (do karmienia) 2/3 biustonosz do karmienia 1/2 szlafrok kapcie klapki pod prysznic ? termometry (ciało/woda) wkładka do wanienki chusteczki nawilżane możecie mi powiedzieć czy to napewno wszystko ? jeśli chodzi o poród, pobyt w szpitalu i pierwsze dni życia w domu ? (celowo pominełąm ubranka, łóżeczko i takie 'świadome' potrzeby) proszę o uzupełnienie lub wycofanie czegoś z tej listy . Bardzo dziękuję ;))

Gość gość
może byś w cos ubrała to dziecko?:D