Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izabell654

Mój facet jest uzależniony od fejsbuka

Polecane posty

Gość Izabell654

Ciągle wstawia jakieś nowe zdjęcia, linki, ciągle coś komentuje, lajkuje. Wszyscy muszą wiedzieć co o danej porze robi, z kim jest, co ma na obiad itp. Nawet kiedy jesteśmy razem w knajpie, on musi koniecznie poinformować swoich znajomych, że bawi się tu i tam z użytkownikiem Iza X., Przeraża mnie jego ekshibicjonizm, jak dla mnie jest on wręcz niezdrowy. Sama też mam konto, ale nic nie wrzucam, dlatego dobija mnie to niesamowicie.

Gość Izabell654
Dodam, że facet ma 23 lat i do momentu, w którym nie założył fejsbuka nie przejawiał żadnych niepokojących sygnałów.

Gość sowa z nocy
fejsbuk - choroba dzisiejszych czasow :D sama mam znajomych, ktorzy o kazdym kroku informuja, tyle, ze maja lad duuuzo wiecej niz 23. moze mu przejdzie, moze z tego wyrosnie.

Gość Izabell654
Czemu to wszystko służy? Po co afiszować się swoim życiem, tym z kim się jest w związku, ile się posiada, co się robi w danym momencie? Najgorsze jest to, że coraz więcej moich znajomych zachowuje się podobnie...

Gość Izabell654
Czy możecie coś doradzić? Jak go zniechęcić?

Gość sowa z nocy
nie mam pojecia. oni musza sami zrozumiec, jakie to jest glupie i irytujace, wrecz bywa zenujace. a oni niestety mysla, ze jak tak robia, to sa niemal celebrytami wsrod swoich czytelnikow, podziwiani jacy to sa popularni :o oj ....

Gość Izabell654
Dokładnie, tu chodzi chyba o chęć dowartościowania. Co bowiem chce osiągnąć osoba, która podaje takie informacje publicznie?

Gość Izabell654
Zresztą dla mnie to już podchodzi pod uzależnienie od sieci, facet totalnie przesiąknął tym wirtualnym światem i gdyby mógł to by z domu nie wychodził. Fejs jest ważniejszy niż nasz związek.

Gość sowa z nocy
uzaleznienie, no i coz .... taka MODA :p

Gość Izabell654
To co mam z nim począć? Kocham go, ale nie podoba mi się, że poświęca tyle czasu i uwagi jakiemuś durnemu portalowi. Nie rozumiem fenomenu tego miejsca.

Gość gość
ten fejsbuk to chyba zarazliwe jest , bezpieczniej sie trzymac od tego z daleka

Gość Izabell654
Wyobraźcie sobie, że siedzimy sobie w kawiarni, rozkoszujemy się kawą, chcę, żeby ta chwila dotyczyła tylko nas dwoje, a on nagle wyjmuje laptopa i pisze o tym, że spędza miłe popołudnie w X z Y. To już nie można cieszyć się chwilą bez informowania o tym świata?

Gość Izabell654
Totalnie. Chociaż osobiście nic w nim ciekawego nie widzę. Mam tam konto jedynie w celu wymiany informacji studenckich.

Gość gość
Sory ale rzuc go, taki facet to społeczny odpad, na 100% nie bedziesz z nim szczesliwa :(

Gość Izabell654
Właśnie to rozważam. Ciągle się kłócimy z powodu tego portalu, bo on ma za nic moje uwagi. Twierdzi, że nie robi nic złego, a ja nie wykorzystuję w pełni możliwości tego miejsca. Tęsknię za czasami, w których byliśmy obydwoje anonimowi :(