Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można nauczyć dziecko raczkować?

Polecane posty

Gość gość

pytanie jak w temacie. Moje lezac na brzuszku podnosi sie wysoko na rekach i kreci wokol wlasnej osi. Nie podnosi pupy i nie umie ruszyc do przodu. Jak podsunelam mu nozki pod pupe, to zaras rozprostowal. chyba nie wie co z nimi zrobic ;p Wiem, ze nie kazde dziecko raczkuje, ale moze mozna je jakos zachecic?

Gość gościowa...98
jasne, ze tak - ja "uczyłam", a raczej zachęcałam. Bardzo szybko załapał dzięki temu. Robiłam mu pod stopy swoją reką podpórki, żeby się odpychał, sama układałam go w pozycji do raczkowania i przytrzymywałam. Bawiliśmy się tak.

Gość gość
moje pierwsze nigdy nie raczkowało,tylko pełzalo.drugie natomiast nigdy nie pełzalo od razu na czworaka ruszyło.nie wiem czy można nauczyć.mnie się nie udało:-)

Gość gość
Też robiliśmy jak gosciowa...98. Załłapał dość szybko. Teraz nawet już wstaje i non stop trzeba go pilnować więc teraz bym się tak nie spieszył :-)

Gość gość
dzieki dziewczyny :) sprobujemy jutro pocwiczyc

Gość gość
Tak, my w 2 dni nauczyliśmy. Zachęcając np chrupką a mały jest żarłoczkiem. A teraz żałuję bo z oczu go stracić nie mogę.

Gość gość
ooo dobra rada :) moze u mnie tez poskutkuje. mala az piszczy jak widzi jedzenie ;P