Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wydaliście na ślub i wesele ? Bo ja 55 tysięcy zł

Polecane posty

Gość gość

to duzo czy w normie ?

Gość Justyna przyszła panna młoda
Nam wyjdzie coś ok. 60-70 tys. Ale za wszystko płacą rodzice.

Wesele na 150 osób, spanie, kilku fotografów, kamerzysta,orkiestra, wielki tort. Długo by wymieniać.

Dość sporo. Ja planuję wydać na wesele ok 20 tys. ale robię mniejsze - na 60 osób.

Napewno wyszło vy mniej gdyby nie fakt, że prawie wsZyscy będą tam spali, wesele duże. No ale jestem jedynaczką więc rodzice tylko raz zrobią wesele. Przyszli teście mają 3 synów z moim narzeczonym.

Ślub mamy 20 lipca tego roku więc niedługo.

Ja nie chciałam takiego weselicha. Za to wybieram się w rewelacyjną podróż poślubną ;)

A gdzie jedziecie ? My jedziemy na miesiąc do Chorwacji za nasze pieniądze. Sama sobie bym takiego wesela bie zrobiła, ale rodzice sami powiedzieli że bie będą oszczędzać na weselu.

My mamy oboje duże rodziny i jakbyśmy chcieli wszystkich zaprosić to by dopiero było.

No tak ;) Jeśli rodzice chcą niech zapraszają ;) Ja tak dużej rodziny nie mam. Lecimy na Rodos oraz Kos na morzu egejskim. Jeżeli wyrobimy się z wszystkimi wydatkami w grudniu chcielibyśmy polecieć na Dominikanę albo na Seszele.

Gość sowa z nocy
oj, ja bym takeigo weselicha nigdy nie chciala, ale jak wy lubicie, to bawcie sie dobrze i gratulacje :) przynajmniej wspomozecie gospodarke i dacie wielu ludiom zarobic. jest to sposob na podzielenie ise z biedniejszymi, gdzie wszyscy beda mieli zysk. osobiscie wydalam na slub rownowartosc ok. 1 tysiaca, moze troche mniej ;)

Gość gość
to nie lepiej miec wplate na mieszkanie i mniejszy kredyt do splaty na przyszlosc ? jaki sens wydawac, zadluzac sie tylko na pokaz. :D a potem rozwod za 2 lata....

Gość sowa z nocy
coz, dla ktorych takie cos jest bardzo wazne i stanowi niejako cel zycia, dume rodziny i kulminacje mlodosci :) patrzac z boku, to te wszystkie wesela sa takie same goscie na drugi dzien wroca do domu i zapomna co to wesele, az do nastepnego. tez tego nie rozumiem, skoro oni tak lubia, to niech sobie maja :)

Mieszkanie mamy. Mi dziadkowie kupili mieszkanie jak wyprowadziłam się na studia, a narzeczonemu kupili rodzice. Sprzedaliśmy oba i kupiliśmy jedno duże, odkladaliśmy przez półtora roku i jakoś obyło się bez kredytu. Rodzice na wesele nie biorą kredytu. Chcieliśmy skromny ślub, ale przy naszej rodzinie noego da się. Mamy zaproszonych tylko bliską rodzinę. Od nas jest 20 znajomych. Wesele mamy dwa dni. Z fotografem wyszło talk, że powiedział nam, że jeden to za mało dla tylu gości. Suknię mam prostą, nie mam welonu, bo tak zawsze chciałam. Do ślubu wypożyczamy auto starodawawne. Cóż chcieliśmy skromne wyszło jak zawsze.

Podróż po ślubna napewno Wam się uda. Ja byłam na Dominikanie i było fajnie. Ale i tak nic mojej kochanej Chorwacji nie pobije kocham ten kraj, ten klimat.

No właśnie, niektórzy nie muszą kupować i urządzać mieszkania;) Nie jest obciachem zrobienie dużego, drogiego wesela gdy ma się na to pieniądze. Obciachem jest kiedy ktoś robi je na kredyt,. O Chorwacji też dużo dobrego słyszałam ;) Ale my mamy czas dopiero pod koniec września tak więc wolimy polecieć dalej na południe ;)

:*kiedy macie ślub?

Nie wyobrażam sobie robienia wesela na kredyt. To już lepiej zrobić obiad dla rodziców i chrzestny i dziadków.

Ja już mam taki mętlik w głowie, że noego wiem co robię. Nie ogarniam tego.

Gość gość
głupota!

Gość gość
Nasze wesele kosztowało 130 tys. :-D ale... w przeciwieństwie do was, mam nadzianego ojca :-P