Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie tak nie

Kroczę 5 latki co chwilę obszczypane jak ogień

Polecane posty

Gość Nie tak nie

Oczywiście napoczątku napisze że córka jest codzień myta zanim mnie zjedziecię jak psa. Więc niewiem od czego to może być ma 5 lat a kroczę ciągle czerwone smaruje sudocremem a jak to nie pomaga to lekarz przepisał maśc z antybiotykiem parę dni jest dobrze i za chwilę znowu to samo , myje ja w mydle dla dzieci , córka miała też badany mocz i było wszystko dobrze.

Gość gość
Moze zamiast mydlem to czyms do higieny intymnej?

Gość gość
a bielizną kupujesz bawełnianą? może spróbuj zasypywać mąką ziemniaczana, czasem czyni cuda.

Gość wybacz ale ..,.
nie mydło ale płyn do chigieny intymnej jej kup mydło może robić porażnienia

Gość Nie tak nie
Myje ja czasami też płynie do higieny intymnej ale niewiem czy można tak często dziecko myć w tym?bielizna bawełniana .

Gość gość
proponuję wizytę u dermatologa

Gość kup masc clotrimazolum
Jest ona przeciwgrzybicza oto ale rewelacyjnie leczy odparzenia, podrażnienia. Od razy po posmarowaniu krocza odczuwa się ulgę ogromna

Gość gość
A może proszek do prania w czym pierzesz?

Gość Nie tak nie
Miałam ta maśc ale tak jak pisałam wszystko jest dobre na chwilę jak przestaje smarowac to wszystko od nowa, piore w persilu lub arielu może rzeczywiście ma delikatna skórę i proszek podrażnia

Gość gość
proponuje wizyte u dziecięcego ginekologa

Gość liamisoooo
nie smaruj sudocremem bo tylko pogarszasz sprawe!!! clotrimazol trzeba stosowac regularnie przez minimum!!! 10-14 dni majtki prasuj na najwyzszej temp szczegolnie w kroku..... kup płyn do higieny intymnej dla dzieci, szukaj w aptece

Gość Nie tak nie
Ok dzięki ,jutro pójdę kupić ten płyn do hig intymnej nawet niewiedziałam że są dla dzieci takie .

Gość gość
A gdzie kroczysz?

Gość gość
ja polecam ją myć żelem do higieny intymnej Facelle z rossmana. Ma o wiele lepszy skład niż zachwalany Bialy Jeleń lub niektóre apteczne. A oprócz tego kilka dni stosowania maści z antybiotykiem to za krótko na werdykt. Smaruj conajmniej 2tygodnie (chyba, że lekarz napisał inaczej). Poza tym sprawdź z jakiego materiału kupujesz dziecku majtki. Najlepiej aby była to bawełna. Wycierając dziecko nie używaj ręcznika bo go się zmienia zazwyczaj co 3-4dni i może cały czas przenosić te bakterie (antybiotyk jest tylko na bakterie stąd mój wniosek) a używaj papierowego ręcznika do wycierania jej krocza. Podejrzyj córkę czy sobie nie "grzebie" w tych okolicach. To wiek, że może być zainteresowana swoją budową ciała i w tym wieku rodzi się powoli popęd seksualny (ale nie taki jaki cec***e młodzież i dorosłych :P).

Gość mia ta cara
no wlasnie moze to proszek lub plyn do plukania?

Gość liamisoooo
Facelle to płyn dla kobiet dorosłych,ma inny skład niz powinien miec płyn do higieny intymnej dla dziewczynek....

Gość gość
moja córka teraz ma 6 lat i też zauważyłam, że jest delikatniejsza niż inne dzieci w sferze o której piszesz. Z tym, że u nas problem dotyczy bardziej odbytu. Młoda ma fioła na punkcie czystości i suchości w tym miejscu, po każdej grubszej sprawie sama przemywa się wacikiem z wodą (mydła właśnie unikamy, bo zmienia PH, lepsza czysta woda) i osusza papierem toaletowym a i tak ma czerwony tyłek jak pawian. Zauważyłam jedną prawidłowość, że zwykle jest to latem, więc możliwe, że związane z temperaturami. Już pomijam podrażnienia w przypadku, gdy częściej chodzi do wc za potrzebą.

Gość gość
aaa, no ale u nas zwykle podsypanie mąką ziemniaczaną daje efekt i łagodzi. Mąkę jednak stosuję tylko na tyłek, że tak ujmę, z przodu nie, bo w połączeniu potem z moczem i potem robi się mieszanka wybuchowa i gorsze podrażnienia mogą być. Powierzchownie owszem, ale do środka nie. Zrezygnuj z mydła do mycia intymnego dla dziecka, jak nie znajdziesz płynów, to spróbujcie wody z rumiankiem po prostu. Zaparz, lekko ostygnie i tym myj, albo wlewaj do wanny niech mała w tym posiedzi.

Gość Andzia z parku
Może spróbuj nasiadówek np. z rumianku, albo nagietka? Kuzynka kąpała dziecko w płatkach owsianych i pomogło.

Gość nie tak nie
znowu ja wiec kupilam plyn do hig intymnej dla dzieci proszek jelp majtki prasowane, i po paru dniach przerwy znowu krocze odparzone az pecherze sie porobily tak sie zastanawiam czy to moze byc azs?

Gość gość K.
Kup zwykłe szare mydło, bez rzadnych dodatków, najlepiej 'Biały Jeleń' i tylko tym niech się myje, niczym więcej. Dodatkowo rób jej nasiadówki - zetrzyj te mydło na tarce, na wióry, zalej gorącą przegotowaną wodą, przemieszaj kilka razy aż się rozpuści i zrobi się takie bardzo gęste jak kisiel. Niech siedzi w tym, ale z czystą i umytą dvpcią, po kilka razy dziennie. Nie musisz tego wywiać za każdym razem.

Gość gość
Ja mam to samo z 6 letnią córką. Ciągle sie obdarza mimo, ze dbamy o higienę intymne, myje ją płynemdo higieny, pracuje majtki itd. Podejrzewam ze, tak jak pisał ktoś wyżej, sudocrem pogorszył sprawę, podejrzewam, ze skóra córki została wyjałowiona.

Gość gość
Polecam naśiadówki a korze dębu

Gość a gdzie ty kroczysz
autorko:O idź z córką do ginekologa dziecięcego a nie szukasz rozwiązania na forum!!!!! jakby ciebie tak długo piczka piekła i były bąble co być zrobiła??????????/ męczysz dziecko durna babo

Gość gość
Moja 3 latka miała to samo. Poszłam z nią do ginekologa dziecięcego i werdykt prosty. Ona jest bardzo wrażliwa a że dzieci nie mają śluzu to robią się małe otarcia i zaraz jest zapalenie. Więc myjemy ją żelem do higieny intymnej PlivaFem żółty i smarujemy po myciu linomagiem obficie. I wszystko wróciło do normy. Niektóre dzieci trzeba po prostu bardziej pielęgnować.

Gość gość
Boze, co za nazwa tematu, jak z jakiegos futurystycznego wiersza o.O

Gość gość
a jakiego płynu używacie ? Mam nadzieje, ze nie Twojego, przecież dziecko ma inne PH ;(((((( polecam sprobowac plyn z babycap dla dzieci - wiem, że jest też wersja dla chlopca

Gość gość
Czerwone miejsca intymne mogą świadczyć o owsikach

Gość gość
Ani jedna z Was nie napisala zeby podwojnie plukac bielizne po praniu i nie uzywac plynu do plukania, dopiero po tych zabiegach prasowanie bielizny. Wizir i ariel sa mocnymi proszkami, ja sama na ariel ma uczulenie.