Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie ubranka na wyjście ze szpitala?

Polecane posty

Gość gość

niedługo urodze moje pierwsze dziecko. Zajmowałam sie dziecmi kilkumiesięcznymi ale noworodkami jeszcze nie. Jeżeli pogoda będzie taka jak dzisiaj czyli będzie bardzo ciepło to czy na wyjście ze szpitala wystarczą : kaftanik, śpioszki, bluza, czapeczka i nogi przykryte kocykiem czy jednak założyc jeszcze spodnie? czy np. body z długim rękawem i do tego taki troszkę grubszy kaftanik, półśpiochy, czapeczka, kocyk? nie chce przegrzewać dziecka ale to będzie w końcu noworodek

Gość gość
Bez przesady, moim zdaniem sam pajacyk wystarcz. Po co jeszcze kocyk, przeciez jest ukrop

Gość gość
ja poprzedniczka pajac + body z krótkim rękawem ew. śpiochy + body z długim rękawem i czapeczka oczywiście + skarpetki

Gość gość
Nie wiem,jaka masz pogode,ale jak powyzej 25 stopni,to body, bawelniane spodnie i wystarczy. mozesz przykryc leciutkim kocem albo pielucha,ale raczej pielucha

Gość gość
jeżeli nie jesteś czegoś pewna, to zapytaj pielegniarek na oddziale, mąż dowiezie ci to co bedzie potrzebne w dzień wyjścia. po co wynosić flore szpitalna do domu??

Gość CzekamyNaPiotrusia
Też się nad tym zastanawiałam. Mam już spakowaną torbę dla siebie i małego i jemu wzięłam z 3 x body z długim rękawem, z 4 z krótkim. 2 pajace, 4 kaftaniki. wszystko biale. a na wyjście mysle ze jak będzie ciepło to zaloze mu body z długim albo ktorkim rękawem.... zobaczę czy mu ciagle zimno po mamusi czy jest gorącokrwisty ;) na to mam dla niego takie fajne spodenki, niby jeans ale taki cieńki.... chyba ze zobaczę ze będzie mu w tym niewygodnie to mam jeszcze z 3 pary spodenek od dresików. No i oczywiście do tego czapeczka, skarpeteczki, kocyk. A jak będzie zimno to tez nie będę przesadzala w końcu to kilka metrów ze szpitala do domu ale naszykowałam mu taka ocieplana bluze i długie, ciemne jeansy.... których pewnie i tak nie zaloze bo będę wolala żeby nic go nie gniotło i zaloze tylko pajaca na body, ta bluze może, owine kocykiem i szybko do auta.

Gość gość
u mnie w szpitalu ubranka sa dla dziecka, trzeba mieć tylko cos na wyjście. Macie racje najwyżej zapytam pielęgniarki czy body i spioszki wystarcza czy jeszcze coś założyć.