Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za moment ślub :)

Ile wina na 45 pijących osób?

Polecane posty

Gość za moment ślub :)

Wesele jest na 60 osob ale są też dzieci, wiekszosc pije wodke ale jest kilka kobiet co lubia wino. Ile butelek kupic?

Gość gość
ile bedzie trwalo to wesele? bo jak całą noc, a panie piją tylko wino to ja bym każdej po butelce kupiła. Ile z butelki wyjdzie? 6 lampek? to na całą noc akurat.

Gość gość
Nigdy tak nie licz. My wodki liczylismy 0,7 na osobe(liczylismy wszystkich pomimo,ze dziei nie pija) wino kupowalismy (ilosci sztuk nie pamietam),ale tak by co kawalek na stole stalo i biale i czerwone.... i pozniej by mozna bylo donosic,jak zbraknie,co to jest 6 lampek wina na cała noc? gdy sie tanczy i je??Jedna kobitka moze i wypije tylko dwie lampki wina,inna moze 1,5 butelki..lepiej kupic wiecej by wstydu nie bylo ,ze zabraknie.U nas do tego byl jeszcze stolik barek,gdzie staly innego gatunku rodzaju trunki, oraz nie ktorzy pili piwo wiec tez musialo byc.

Gość Genina
U nas była podobna liczba gości. Kupiliśmy 9 butelek wina. Zeszły może 4 butelki.

Gość gość
ja rozumiem, że wino jest ok, ale nie zastanawialiście się nad piwek? U mnie na weselu to szło o wiele lepiej niż wino. Kupiliśmy parę zgrzewek perły na 60 osób i wszystkie poszły.