Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość parówka3245

Prace domowe

Polecane posty

Gość parówka3245

Jak zredukować do minimum? Ja staram się gotowac obiad na 3 dni, ew. na więcej i nadmiar mrożę. Mam dużo takich mrożonek, więc jak nie chce mi się gotowac to po prostu wyjmuję z zamrażarki i podgrzewam. Pierogi, krokiety, itp kupuję gotowe. Sprzątanie ograniczam do max pół godz. dziennie, ale robię to codziennie, więc nie ma bałaganu. Raz w tygodniu sprzątam porządnie, ale i tak pracuję nie dłużej niż 2 godziny - to absolutny max. Pranie robię raz w tygodniu i wymusiłam zakup suszarki. Nie prasuję. Zakupy raz w tygodniu robi mąż. Generalnie problemem jest, że mąz wraca z pracy późno - koło 19.00-20.00. Ja ok. 15.30 jestem w domu, więc automatycznie na mnie spada obiad i ogarnięcie mieszkania. On odkurza, wynosi śmieci, wychodzi z psem, chowa naczynia do zmywarki. Oboje nie lubimy tych prac, stąd pytanie, czy macie jakieś patenty na obowiązki domowe?

obiady ze stołówki lub restauracji ? gotowe i jakaś Pani Zosia do sprzatania 2,3 razy w tygodniu ? juz nie masz jak zredukowac tego czasu moim zdaniem, chyba ze przestaniesz sprzatac i gotowac w ogóle

Gość parówka3245
Rozważałam stołówkę, ale wtedy możemy trafić na coś, czego akurat nie lubimy:)

Gość gość
Pani do sprzatania I prasowania. Jesc mozecie albo w restauracjach albo zamawiac take-away'e na tel.

Gość gość
a ja proponuje troche sie ogarnąć i zacząć to lubic bo robic cos czego sie nie lubi do konca zycia to koszmar