Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majkadajkaplusik**

sprzedawca na allegro się pomylił??

Polecane posty

Gość majkadajkaplusik**

Witam zamówiłam kosmetyki i otrzymałam wiadomość od sprzedającego''''W dnu wczorajszym została nadana do Pani przesyłka lecz niestety pomyliliśmy kosmetyki. Przesyłka została wysłana w żółtej kopercie, prosilibyśmy o jej nie odbieranie i potem ona wróci do nas. Dziś wysyłamy właściwe kosmetyki paczką priorytetową w pudełku kartonowym, prawdopodobnie jutro obie przesyłki dojdą do Pani. Za utrudnienia bardzo przepraszamy. Jeszcze raz prosimy o nie odbieranie koperty bombelkowej. "" I tu mam pytanie czy muszę im rzeczywiście nie odbierać tej żółtej koperty i poczta odeśle po jakimś czasie,nękając mnie awizo czy to raczej zależy od mojej dobrej woli

Gość majkadajkaplusik**
Skoro przesyłka jest adresowana do mnie a to sprzedawca pomylił się z zawartością to chyba jego strata tak ?

Gość gość
Odeślą do nadawcy z dopiskiem że adresat odmówił odbioru przesyłki wcale nie musisz odebrać

Gość gość
Jego strata ale Ty będziesz nie uczciwa dla paru kosmetyków się skompromitujesz

Gość gość
jak nie odbierzesz to dwa awizo i po 2 tygodniach wróci do niego :-)

Gość gość
hehe a co, zamierzasz je ukraść? negatyw na allegro dla kilku kosmetyków i wychodzić na złodziejkę? świat schodzi na psy...

Gość gość
awiza są tylko w tedy gdy jej niema w domu jak odmówi odbioru od razu odsyłają do nadawcy

Gość majkadajkaplusik**
Rozumiem:))nie wzbogacę się i tak na tych kosmetykach,gorsza sprawa jest ,że jutro podobno mają dojść te paczki,u mnie nikogo w domu nie ma,a listonosz zawsze zostawia sąsiadom paczki,oni później mi je oddają.Sąsiedzie to w sumie 3 rodziny z mieszkać,wszystkich nie obskoczę i nie powiem żeby nie odbierali za mnie,jestem prawie pewna ,że jutro będę miała obie te przesyłki.I pytanie co w tedy.Nie odeśle tego na swój koszt,czy poza negatywem sprzedający może mnie oskarżyć o przywłaszczenie,bo chyba raczej nie gdy paczka jest do mnie adresowana?

Gość gość
jasne, jasne tak to tlukacz. chcesz zgarnac te kosmetyki i tyle

Gość gość
Wiesz ,aż tak mi na jakichś dziadowskich kosmetykach nie zależy:)

Gość gość
Najwyżej odeślesz je na swój koszt a jeśli sprzedawca jest uczciwy to odda Co kasę.

Gość majkadajkaplusik**
Widzę ,że muszę napisać do sprzedawcy i naświetlić mu sytuację ,ale dzięki,nie ma to jak posłuchać samych uczciwych ludzi,świeci prawie rzekłabym

Gość majkadajkaplusik**
Najwyżej odeślesz je na swój koszt?? Chyba cię straszy ,nie będę popadać w koszta ,z powodu czyjejś nieuwagi.Co najwyżej mogę odesłać z opcją płatne przy odbiorze

Gość gość150
Boże gdzie we współczesnym świecie uczciwość :O? W styczniu zamawiałam biżuterię. W maju od tego samego sprzedawcy dostałam przesyłkę z inną biżuterią. Od razu zadzwoniłam do niego (okazało się, że jakieś błędy w systemie mieli) i poprosili mnie o numer konta na który maja przesłać pieniądze abym im odesłała paczkę. Ani przez chwilę nie pomyslałam o tym jak przywłaszczyć te rzeczy :O A widzę, że ty bardzo chcesz aby ci przyklasnąć abyś odebrała obie paczki :O

Gość gość
i jak w tym kraju ma byc dobrze, jak sa takie larwiszcza

Gość gość
No niestety za opcję 'płatność przy odbiorze' też musisz zapłacić. Nie da się nadać za darmo przesyłki na poczcie :D

Gość majkadajkaplusik**
Z opcją płatne przy odbiorze,raczej myślałam,że nie ponosi się żadnych kosztów,ale w sumie nigdy w ten sposób nic nie wysyłałam.Chyba jednak uczulę sąsiadów ,żeby tym razem nic nie odbierali za mnie.Szkoda mojego czasu na latanie z tą paczką:)

Gość gość
ale masz problem. jak paczka zostanie odebrana, to odeślij na swój koszt [chyba możesz się szarpnąć na te 7 zł], a do sprzedawcy napisz, że niestety paczka została odebrana i nie mogłaś temu zaradzić i podaj nr konta i kwotę jaką wydałaś za odesłanie. na pewno zwrócą ci kasę- a sprzedawca i tak musiałby zapłacić poczcie, bo zwrot do nadawcy nie jest za darmo.