Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleks27l......

Dlaczego bogate, celebrytki oraz gwiazdy rodzą przez cc?

Polecane posty

Gość Aleks27l......

wiadomo że najpewniej z wygody, ale jak tu czytam na kafe to cc jest gorsza pod względem bólu i szybciej wraca się do formy itp. wiec nie wiem czy to takie wygodne? Victoria Beckham, Jessica Alba, Jennifer Lopez, Angelina Jolie i wile wiele innych. Więc jednak cesarka jest "lepsza" pod względem komfortu, wygody? Co sądzicie? Bo mam mętlik.

Gość cesarzowi co cesarskie
warto ich zapytac :)

Gość gość
sama kiedyś o tym myślałam bo tutaj jak czytalam to że cesarka taka straszna, ze po sn tak szybko sie wraca do formy i w ogole, ale nie wydaje mi sie bo te wszystkie celebrytki by wtedy nie wolaly cc a jednak WSZYTKIE wybieraja CC

Gość gość
bo im od razu robia plastyke brzucha:)

Gość gość
Ja też miałam CC w prywatnej klinice, zapłaciliśmy 6tys. Nie chciałam rodzic sn bo jest dla mnie odrazajace. Po cc doszłam do siebie błyskawicznie. Nie żałuję tej decyzji.

Gość kkkkkll
lepszy zwykły poród

Gość gość
bo nie chca mieć luźnej lochy - takie są fakty. i przy cc cie kroją i przy sn tylko gdzie indziej...

Gość gość
Bo boją się problemów z sikaniem, luznej pochwy, przetoki, wypadającego odbytu, macicy etc etc Sama bym się bała, jeśli ciążą to tylko cesarka, choc ta tez wiaze sie z ryzykiem. W koncu to powazna operacja, przy normalnym porodzie tez mozna dostac krwotoku etc etc

Gość gość
podobno te co rodzily naturalnie nigdy juz nie trzymaja moczu :D smieje sie ale to przerazajace, popuszczaja, z badan wynika ze ponad 50 % kobiet nie mowiac o tym ze zostaly rozprute i zle zeszyte, etc etc znam mase takich opowiesci, przerazajace :(

Gość gość
moja znajoma lekarka, ma kupę kasy i też miała cesarkę na życzenie, jej znajome lekarki też!!! coś jest na rzeczy skoro nawet lekarze się decydują na cc !!!

Gość gość
Pierwsze dziecko rodziłam naturalnie, z drugim miałam cesarkę. Po cesarce trochę dłużej dochodziłam do siebie. Tyle tylko ,że ja cesarkę miałam zrobiona po ponad 5 godz bóli, a taka na żądanie umawiasz termin, idziesz i robią ci cc i nie przechodzisz męki ze skurczami i bólami . Może one boją się bólu.

Gość gość
przecież one nie urodziły tylko wyjęto z nich dziecko. Nie rozumiem idei nazywania cc porodem..

Gość gość
Nie trzymają moczu przez poród? Czy wy mieliście biologie w szkole?

Gość gość
W razie czego chciałam uprzedzić, że cewką moczową się nie rodzi :)

Gość gość
Poród siłami natury jest bezpieczniejszy dla matki i dziecka. O ile nie ma jakiś medycznych przeciwwskazań.

Gość gość
"Nie trzymają moczu przez poród? Czy wy mieliście biologie w szkole?" poczytaj trochę to się przekonasz że to prawda.