Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m9222

Kaszki, błagam o pomoc

Polecane posty

Gość m9222

Witam, proszę Was o pomoc, córka skończyła 6 meisięcy, lekarka kazała mi wprowadzić do jej diety zupki z kaszką, ja jej od 3 dni dawałam na noc kaszke, taką mleczno ryżową z nestle z glutenem, teraz wyczytałam że trzeba bardzo ostrożnie wprowadzać gluten, a ja jej dawałam od może 2 tyg tak po 3 łyżeczki i nic jej nie było takze od 3 dni je na noc cała porcje, ale teraz się zastanawiam czy jeżeli karmie piersią to mogę jej dawać kaszki z mlekiem modyfikowanym? I jak dać kaszkę do zupki ze słoiczka? tak mi kazała lekarka. a nie dopytałam się szczegółów niestety, bo córka strasznie płakała i i tak bym chyba nic nie usłysząła proszę pomózcie bo już nei wiem

Gość gość
dawać po trochu gluten-to trwa 2 miesiące a nie 2 tygodnie

Oj tam od razu 2 miesiące. Jeśli dziecku nic nie jest, jeśli dobrze przyjmuje kaszki to po co się pieścić. Autorko, a lekarka wiedziała, że córa już wcina kaszki? Bo jak nie to pewnie ta kaszka do zupki miała na celu właśnie wprowadzanie glutenu. A skoro mała już je kaszę jako oddzielny posiłek to nie widzę sensu dodawania jej jeszcze do obiadu.

A kaszki na mleku modyfikowanym jak najbardziej możesz dawać. Albo ściągać mleko i robić kaszę na swoim.

Gość gość
Jak daqalas mleczno ryzowa to w niej akurat nie ma glutenu

Gość m9222
mówiłam że daje jej kaszkę, tylko nie koniecznie qwie ze z glutenem, neistety nei dało sie spokojnie porozmawiac przy córce (szczepienie;)) dzis przeczytalam ze nei wolno tak szybko zeby nei doprowadzic do chorob jelit.. wystraszylam sie, te rozszerzenie diety jest zbyt trudne:)

Gość gość
dziecko powinno juz jesc zupki warzywne przecierane z kaszka.

Gość gość
Gluten w kaszce mleczno-ryżowej? nie kupowałam tego słodzonego s**tu więc może coś takiego wymyslili,ale to musi być jakaś wzbogacona kaszka,bo ani mleko ani ryż nie są źródłem glutenu...więc cóż to za dziwna kaszka? skąd tam gluten? a jeżeli jest jakiś wzbogacacz,to w niklej ilości skoro w nazwie go nie ma :O ugotuj łyżeczkę kaszy mannej i dodawaj do słoiczka. łatwiej by było jakbyś sama gotowała,ale cóż lubisz gotowce :O to się męcz.

Gość gość
A ta kaszka byla bankowo z glutenem?

Gość mamusiaaa
po pierwsze: jak może być w kaszce ryżowej gluten ??? po drugie: odradzam kupowania gotowych kaszek, zawierają one głównie cukier i w końcu po trzecie: mój synek skończył tydzień temu 5 mc i od tej pory zaczęłam rozszerzać mu dietę. Karmię go piersią, tylko na noc dostaje mm z butelki. W dzień przed karmieniem ok 14 podaję mu kaszkę pszenną bardzo drobno ziarnistą ( specjalnie taką kupiłam nie dla niemowląt, nie zawiera cukru ), na 100 ml wody gotowałam przez pierwsze 2 dni pół łyżeczki tej kaszki, teraz już całą łyżeczkę. Za pierwszym razem podałam mu 1 łyżeczkę, takiej kaszki, potem 2, potem 6 a dziś po niecałym tygodniu zjadł już 10 łyżeczke, . Wieczorem do mleka modyfikowanego dodaję kleik ryżowy - 1 łyżeczkę. Ot i co

Gość m9222
a przepraszam, to byla mleczna, z nestle z glutenem napewno.

Gość m9222
tą co kupiłam akurat była bez cukru, też mi zależało żeby nei zawierała cukru, bo po co.

Gość mamusiaaa
10 łyżeczek* miało tam być oczywiście :)

Gość mamusiaaa
na razie zaczęłam rozszerzać dietę przez te kaszki, niebawem dodam też kukurydzianą, a za jakiś czas zacznę dodawać warzywa, myślę, że zacznę od marchewki, potem ziemniak i następnie jabłko :)

Gość gość
Ha ha ha!Jak widać inteligencja do urodzenia dziecka nie jest niezbędna :O podawałaś kaszkę manną nestle,która zawiera naturalnie występujące cukry!TA CUKIER W PSZENICY! HA HA HA!

Gość gość
A myslisz tlumoku ze zwykla kasza manna nie zawiera cukru. No tak bo dla ciebie cukier to tylko bialy w cukieenicy.

Gość gość
Ha ha ha!Jak widać inteligencja do urodzenia dziecka nie jest niezbędna podawałaś kaszkę manną nestle,która zawiera naturalnie występujące cukry!TA CUKIER W PSZENICY! HA HA HA! ale się teraz skompromitowałaś - manna, pszenica zawiera sama w sobie przecież naturalnie występujące cukry, tak jak prawie każdy pokarm zresztą, nawet warzywa mają w sobie cukier ;/

Gość gość
naturalnie... owoce też maja w sobie cukier..naturalny;) może zostawię to bez komenatrza.

Gość gość
Wiecie ile NATURALNEGO cukru zawiera pszenica? 3%. Więc jakim cudem te kaszki są takie słodkie? Moja siostra daje je dziecku,raz spróbowałam i... ble! Smakuje jak wata cukrowa :O więc pytam-jaki naturalny cukier? Ugotuj sobie kaszę manną na wodzie i spróbuj czy smakuje podobnie :O Naprawdę poczytajcie coś poza kafeterią :O bo jesteście przerażające. I nie porównujcie zawartości cukru w zbożu z zawartością cukru w owocach :( bo ja nic o owocach nie pisałam.

Gość gość
gość z 16:26?????? Po co wdajesz się w dyskusję skoro nie masz dzieci?

Gość gość
Kobieto jak zrobisz ta kasze na wodzie to tez jest nie slodka. Mowie o tych bez dodatku cukru.

Gość gość
A skąd taki ciekawy wniosek że nie mam dziecka??? Autorka napisała wyraźnie że daje kaszki mleczno-ryżowe z glutenem, potem wymiksowała się z tej wypowiedzi,bo została uświadomiona że ryż nie zawiera glutenu... Jak pisałam moja siostra podaje dziecku te kaszki mleczne nestle, robi się je na wodzie i są kosmicznie słodkie.

Gość gość
Mowa o kaszach bez dodatku cukru. A co maja mleczno ryzowe wspolnego z pszenica?

Gość gość
A o to musisz spytać autorkę bo to ona napisała, że podaje kaszkę mleczno ryżową z glutenem z nestle... :O Nestle z glutenowych kaszek dla 6miesięcznego dziecka to ma mleczną mannę. Są kaszki bez cukru,ale nie te z Nestle,bo one poza cukrem niewiele zawierają :O Do samej firmy nic nie mam-niektóre czekolady mają dobre :). ale kaszek bez cukru nie robią.

Gość gość
Skoro uwazasz ze firma klamie to kup kaszke i zloz pozew przeciwko firmie nestle bo cie oszukala. Kaszki mleczno ryzowe sa pelne cukry ale te zbozowe nie maja dodatku cukru.

Gość bambaryła32
oj robią kaszki bez cukru np. zdrowy brzuszek