Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gluten w diecie niemowlaka?

Polecane posty

Gość gość

Mam 6,5 roczną córeczkę. Po 5 mc podawalam gluten kaszkę na 100 ml wody pół łyzeczki kaszki, dodawałam do przecieru jarzynowego ale mała nie chciala jeść. Potem coś silnie ją uczulilo i miała ciągle śluz w kupce pediatra zaleciła bym na razie podawała marchew ryż kleik jabuszko. Pomoglo małej przeszły śluzowate kupki. Trwało to jakieś 2 tyg nim wszystko wróciło do normy. Nie podawalam też glutenu i teraz nie wiem czy powinnam zacząc go podawać. Czy bierzecie pod uwagę te wszystkie wytyczne karmienia niemowląt.? Dodam że karmie piersią i córa ładnie przybiera na wadze. Wazy już 9 kg. Córcia dostaje raz dziennie chlebek czy można to traktować jako oswajanie się z glutenem?

Gość m9222
a proszę powiedz mi jak dodawałąś ta kaszke do zupek? chodzi mi o zupki w słoiczkach, czy mam dać lyzeczke kaszki do zupki bezprosrednio czy jak?

Gość gość
Gotowałam wywar z marchewką ziemniakiem pietruszką i porą, i na 100 ml wywaru wsypywałam kaszki mannej błyskawicznej,, kupiec,,i chwile gotowałam potem blenderem. Ale można ugotować na wodzie kaszke i dodać ta ugotowaną tylko pół łyzeczki do deserku. Ja tak robiłam

Gość mamusiaaa
chyba 6,5 miesięczną córeczkę ?

Gość BeatkaB
Też jestem na etapie szukania informacji na temat glutenu w diecie niemowlaka. Sporo już czytałam ale chyba najwięcej istotnych informacji udało mi się pozyskać tutaj http://www.mojealergie.pl/gluten-w-diecie-niemowlaka/. Mają tam wiele ciekawych artykułów na temat glutenu. Sama może poczytaj.