Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gasienica19

mam 19lat i chce drugie dziecko ale boje sie rodzicow

Polecane posty

Gość gasienica19

Hej Chciala bym tylko prosic o rade poniewaz mam 19lat i coreczke 14miesieczna i od jakiegos czasu mysle o drugim dziecku lecz boje sie rodzicow moja sytuacja wyglada tak ze mieszkam sama z chłopakiem w domku jedno rodzinnym sami sie utrzymujrm nie mamy z tym zanego problemu alr mimo wszystko boje sie zajsc w druga w ciaze czy powinnam sie yym martwic co powiedza na to rodzice mimo wszystko ze jestem na swojm ? Bardzo prosze o rade bo sama nie potrafie sobie odpowiedzieć na to pytanie

Gość gość
taa... Facet Cie utrzymuje a nie jesteś na swoim!

Gość gość
pobierzcie się. drugie dziecko naljepiej po 3 latach.

Gość gasienica19
Mieszkamy w domku jedno rodzinnym ( moim domku ) i nikt mnie nie utrzymuje mam swoje pieniedze z chlopakiem kupujemy i placimy wszysyko na pol . Tak jak wcześniej wspomnialam chciala bym drugie dziecko ale boje sie reakcji rodzicow mimo to ze nikt nie mnie utrzymuje i dajemy sobie swietnie rade

Gość gasienica19
Bardzo bym prosila o dobrą rade czy odpowiedz a nie o taka co kolega/ koleżanka napisala wczesniej ze chłopak mnie utrzymuje ( a tak nie jest ) bo to nie jest odpowiedz na moje pytanie a wrecz zalosna

Gość gość
żyjcie sobie jako chłopak i dziewczyna z drugim dzieckiem. Nie wymagaj od niego żadnych deklaracji czy ślubu bo już i tak za późno na to zresztą po co to.

Gość gość
Prostytuowałaś się od 13 roku życia, bo skąd masz ten swój domek w wieku 19 lat, skąd bierzesz kasę na to utrzymanie skoro jesteś taka niezalezna od rodziców? :-O

jestes bardzo mloda , dasz sobie rade z 2jka dzieci , jesli nie ulozy Ci sie z chopakiem ? Masz zawod , ktory w razie czego pomoze Ci utrzymac sie z dziecmi ? Wszystko zdarzyc sie moze ,a wynajety dom trzeba oplacac, rachunki placic , trzeba utrzymac sie byc moze samej i jeszcze 2-jka dzieci -Nie uwazasz, ze to bardzo ryzykowne .Pracujesz ?Myslalas perspektywicznie do przodu?

Gość gasienica19
Mysle ze dalam bym sobie rade z dwójką dzieci chodz by nawed jak z chlopakiem by mi sie nie ulozylo mieszkam w angli nie powiem mieszka i zyje sie tutaj lepiej niz w polsce pracuje na pol etatu jak narazie oprucz tego mam dodatkowe pieniedze od panstwa wiec zyje się dobrze ;) dała bym rade napewno ze wszystkim ( tutaj tak ale w polsce no bylo by ciezko) myslalam o tym spory czas wlasnie zastanawiajac sie nad tym czy dam rade a co jak zostane sama i owszem dala bym rade tylko jedyny problem jaki mam to boje sie rodzicow ze beda na mnie zli chodz nie powinnam a jednak ;|

coz -jestes pelnoletnia , jestes Mama , wiec rodzice raczej nie moga Ci zabronic.Moga miec watpliwosci , obawy .I zapewne ich tez rozumiesz . Jesli jestes przekonana , ze to ten czas, chcesz caly socjal wykorzystac, to pozostaje mi zyczyc Ci szczescia i radosci z macierzynstwa .

Gość gość
Hahaha jesteś tępa tyle. Pracuje na pól etatu...

Gość gość
moim zdaniem jeśli rodzice to JEDYNY powód dla którego się wahasz to nie powinnaś się nimi tak przejmować... może nie byliby szczęśliwi, bo jesteś młoda, pewnie nie masz wykształcenia a chłopak to tylko chłopak (mąż pewnie bardziej by ich satysfakcjonował) ale skoro dajesz sobie radę, stać Cię na utrzymanie, pracujesz i oboje z chłopakiem chcecie tego dziecka to myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie, jesteś pełnoletnia, patrz na swoje szczęście a nie tylko na rodziców :) a jak tak się boisz to może zagadaj do nich, ze myślicie o drugim i zobaczysz reakcję, może wcale nie będą źli :)

Gość gość
ale łykacie słabe prowo...

Gość gość
Ale dziecka ortografii to Ty nie nauczysz.

Gość gasienica19
I z szczera wzajemnością ;) prostaku

Gość gasienica19
Jestes tępa tyle . Moze i tyle . Ten/ta co ortografi będzie uczyć

Gość gość
tez chcialam dziecko w wieku 18-19 lat, teraz mam i nie zaluje ze go wczesniej nie bylo a mam 24 lata. baw sie ucz rozwijaj nie cala mlodosc w pieluchach

Gość gość
najpierw nadrób zaleglosci w edukacji bo mieszkanie w Anglii nie zwalnia z obowiązku poprawności jezykowej, a jak nie czujesz takiej potrzeby to idz na forum anglojęzyczne i tam zapytaj o radę. Na drugie dziecko przyjdzie jeszcze czas a póki co naprawdę zainwestuj w swoją edukację bo widać, że z powodu pierwszej ciąży chyba nie skończyłaś nawet liceum.

Gość gość
A jaka była reakcja twoich rodziców na pierwszą ciążę?

Gość serek1
Witam autorko, Ja jestem rok starsza i też myślę o dziecku... chciałabym bardzo zostać mamą.. Bardzo dobrze Cię rozumiem, uważam, że jeśli was stać to nic nie stoi na przeszkodzie, a rodzice? Hmmmm, to Twoje życie.

Gość gość
robalu19 jesteś p*****lnięta, zakładasz temat, zadajesz pytanie a później się rzucasz jak p******a. Bezmózgu napisałaś że w wieku 19 lat masz dom a jednocześnie jesteś niezależna od rodziców, to k***o tępa pytanie skąd go masz jest jak najbardziej na miejscu. Następnie że wynajmujesz, nosz k****, czego idiotko mam zazdrościć, wynajmu? 😠

Gość gość
Tępa cielicha wymyśliła temat, aż mi cie szkoda tłumoku :D

Gość Monika22suspect
a dlaczego chcesz drugie dziecko?? ja mam 22 i mam syna 3 latka

Gość Monika22suspect
Moorland Twoje zycie kreci sie w okół kafe tyle postów co ty nikt chyba nie ma. szkoda tracic zycia na neta nie uwazasz? wyjdz do ludzi i porozmawiaj w cztery oczy

Gość gasienica19
Serek1 Dziękuję ci bardzo ;) za twoje zrozumienie ;) A teraz opuszczam ten forum P.s. moja artografia nie jest za dobra ale powodem jest to ze mialam 9 lat jak wyjechałam z kraju . Dowiedzienia wszystkim