Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m jak

ile pokoi powinno miec m-szkanie dla pary z dzieckiem w Niemczech?

Polecane posty

Gość m jak

Witam! Ktos orientuje sie,czy nie bedziemy mieli problemu w 2 pokojowym mieszkaniu?Oczywiscie w Niemczech.Nie chcemy sie przeprowadzac :(

Gość m jak
mieszka ktos w Niemczech?

Gość gość
ja mieszkam w niemczech a co masz na mysli piszac czy nie bedziemy mieli problemu? ale w jakim sensie??

Gość gość
mozesz miec pokoji ile chcesz. O co kaman? W de nikogo nie interesuje na ilu pokojach chcesz mieszkac.

Gość gość
ja tez mieszkam. skad jestes? mieszkam z mezem i dzieckiem w 75m2. taka jest norma.

Gość gość
interesuje. jak tu przyjezdzalam,nie chcieli mi 2 pokojow wynajac. bo za male. 3 pokoje, metraz moze byc mniejszy. oczywiscie mozesz wynajac. mi 3 mieszkania 2 pokojwe odmowili. jesli o to ci chodzi.

W Dolnej Saksonii na podstawie zaświadczenia z Urzędu Miasta tzw. młodemu małżenstwu przysługuje 70 m2. Tyle wiem.

Gość gość
a to wy wszystkie na hartz4 siedzicie czy wohngeld dostajecie??? bo jak nie dostajesz z Panstwa zasilkow socjalnych to se mozesz mieszkac i wynajmowac co chcesz i gdzie chcesz. Tylko na zasilkach Panstwo wyraza warunki do wynajmu.

Gość m jak
Dziekuje,ze sie odezwalyscie :) Chodzi mi o to,czy 2 pok.mieszkanie nie bedzie dla Niemcow za male dla 3osob? Wczesniej mieszkalismy w kawalerce,ale b.krotko,bo Niemcy sie skarzyli i dostalismy list od miasta,ze mamy wieksze szukac i dostalismy 1tydz.na wyprowadzke. Jak dziecko sie urodzi,znow moga sie doczepic?

Gość m jak
kurcze,w Polsce w jednym pokoju i rodzice i dzieci,zdarza sie,ze dziadkowie na dokladke i musza tak zyc!Mam takie sliczne miejsce-marzenie,cisza,ptaszki cwierkaja(czasami wkurzaja :P),lasek,jeziorko,z tylu plac zabaw,piekne alejki,sklepy 2min.spacerkie,wszystkie marki i wskazuje na to,ze bedziemy musieli sie wyprowadzic!

Mozecie miec problemy, poniewaz tak male, 2- pokojowe mieszkania, wynajmowane sa najczesciej przez osoby samotne, i one w tym malym pokoju zwykle maja sypialnie. Niekorzystnie, jesli nad taka sypialnia pomieszkuje dziecko w swoim pokoju dziecinnym, z cala akustyka tego faktu. Problem mieli znajomi, tez 2 pokoje, syn kilkulatek.

Gość gość
prywatnie wynajac !!!! no jak ktos na hartz4 siedzi to trzyma sie gesetzow, ja mieszkam sama i mam mieszkanie 87 m2 , mysle o domu.

Gość gość
to pytanie zadala osoba ktora z socjalu korzysta, 450 euro na pare, 500 granica z dzieckiem, socjal wiecej nie doplaci, czyli 50 m2 2,5 pokoju i koniec.

Na Wohnberechtigungsschein idzie znaleźć mieszkanie ok. 50 m2 za 350 euro "warm" (czyli dodatkowo płaci się tylko prąd).

Gość gość
Nie czytacie uwaznie ;) Nie siedze na zadnym socjalu.Caly czas pracowalam,w Polsce i tu kilka lat.Pech chcial,ze umowa mi sie skonczyla,poszlam na zasilek i zaszlam w ciaze.Na socjalu bede,jak sie dziecko urodzi,bo zasilek sie skonczy,a obecnie nikt mnie nie chce zatrudnic.Lecz nie o tym mowa,jak zyje. Nie chce wiekszego m-kania,bo to jest idealne!Mam z Wohnbesch...czy jakos tak ;) Pytanie bylo,czy ktos wie,czy sie nie czepia Szkopy?Poprostu moze byc tak,ze nie chcem,ale muszem ;) jedna os.udzielila mi odp.,ze moga byc problemy...

Gość gość
wyzej,to moja wypowiedz m jak,zmienia mi na gosc :)

Gość gość
jesli szkopy to wracaj, powaznie, z takim nastawieniem zyc ?

Gość gość
mieszkam u tych szkopow jak mowisz 30 lat. czego chcesz ty jako ledwo dukajaca po niemiecku, nigdy ni9e pracujaca tutaj, czego chcesz ??

Gość gość
pisze jeszcze raz, wynajmij se wille

Gość gość
do tej,co tak wyzywa i tej powyzej.Wszystkie sprawy urzedowe zalatwialam od poczatku sama,nigdy nikt mi nie pomagal,ani w ratuszu,ani w urzedzie pracy,ani w jakichkolwiek urzedach,bankach,polfirmach,itp!Papiery tez sama wypelniam,a czesto pomagam innym wrednym,jak Wy Polaczkom.Pisalam,ze pracowalam caly czas w Niemczech,dlatego nigdy nie interesowalam sie pomoca od panstwa,moze stad moja niewiedza.Wasz agresywny stosunek do ludzi,co nie wielbia SZKOPOW,ktorzy powybijali Wasze rodziny,bardziej utwierdza mnie w przekonaniu,ze tulicie ogon,jak pies i wlazicie w d*pe bez wazeliny tym SZKOPOM z mania wyzszosci.Kochajcie sobie dalej SZKOPOW,nam maja nogi lizac za historie,zakochane w nazistowskim panstwie 'Polaczki'.

Gość gość
do tej slepej,co wille chce mi wynajac: jeszcze raz pisze,jak krowie na rowie,ze nie chce wiekszego mieszkania!

Gość gość
i tacy właśnie wyjeżdżają do DE albo do UK ja p*****le załamka!!! a potem łazi to to od urzędu do urzędu po zapomogi w********e tylko porządnych ludzi !!! niedouki aż wstyd !

Gość viki666
no załamka załamka pisać nawet nie potrafi ale saksy mu się marzą co do pokoi jak pracujesz możesz mieć i sto albo jeden nikogo to nie obchodzi :D bez pracy a co za tym idzie bez pieniędzy ...żadnego a i nawet pod mostem nie da rady bo policja szybko zawinie :D