Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mam pojęcia co dalej robić:-/

Polecane posty

Gość gość

Wszystko wydaje mi się bez sensu. Szukałam pracy pół rok u a jak już ja znalazłam to zastanawiam się czy mam w niej zostać. Nie jest to szczyt marzeń ale zawsze jakąś kasa. Jest to supermarket spar. Podpisałam narazie tylko umowę o dzieło na której nawet nie było napisane ile będę zarabiać to tylko po to żebym nie miała problemów w razie jakiejś kontroli. Nie wiem czy teraz powinnam wyrejstrować się z urzędu pracy? No i co robić dalej czy pracować czy to olac. Na kasie w miarę idzie mi ok ale jak się dowiedziała że każdy będzie odpowiedzialny za jakąś półkę. W sensie że sam będzie składał zamówienia tego co potrzebuje a to mnie poprostu przeraża. I jeśli data ucieknie to ja muszę sobie to kupić. No nie ma szans ja nie dam rady z czymś takim, zamawiania towarów to zadanie dla kierowniczki a nie dla mnie, jestem przerażona nie wiem czy odejść czy podpisać normalną umowę o pracę. I czy nie robię sobie problemów w urzędzie pracy. Doradzcie coś

Gość gość
jesli podjełas prace powinnas to zgłosic w urzedzie pracy wtedy oni cie wyrejestruja i zostaniesz bez ubezpieczenia bo umowa o dzieło cie nieubezpiecza.Ja bym poszukała innej pracy

Gość gość
Ale ta umowę mam dopiero od wczoraj to jest tylko taka przykrywka w razie kontroli. Jak powiem że chce pracować to dostanę normalną umowę tylko ja sama nie wiem co robić. Przerażją mnie te zamówienia:-/

Gość gość
Rzuć te robote. To nie jest normalna uczciwa praca. Sama widzisz, że jakieś przekręty w umowie i jakieś dziwne dodatkowe obowiązki.

Gość gusia1755
jeśli umowa o dzieło to ja bym sie nie pakowala, tez jestem bezrobotna trzeba uwazac na oszustwa, a wiecie może czy na zlecenie tez wyrejestruja i zostane bez ubezpieczenia i nie bede mogla isc do lekarza?

Gość gość
Jeśli powiem że chce normalną umowę o pracę to ja dostanę. Narazie mam tyle bo ja sama nie jestem zdecydowana. Ciężko jest mi to rzucić bo wiem że ciężko o pracę, nic nie mogę znaleźć. W sumie jak podpisze umowę to też mnie to jakoś specjalnie nie trzyma, w każdej chwili mogę się zwolnić. Tylko muszę powiedzieć odrazu że zamówieniami napewno nie mam zamiaru się zajmować bo poprostu sobie nie dam rady. Może warto Spróbowac a nie odrazu rezygnować a potem zobacze co będzie:-( nie wiem muszę się zastanowić, szkoda mi bo pieniądze są mi potrzebne:-(

Gość gość
do gusia 1755 z kazdej umowy urzad pracy cie wyrejestruje z tym ze umowa zlecenie jest troszke lepsza od umowy o dzieło na zleceniu płaca składki zdrowotne