Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaka praca?

Jaki zawód można wybrać po finansach i rachunkowości poza księgową?

Polecane posty

Gość jaka praca?

Kierunek sam w sobie jest interesujący, ale księgowość wydaje mi się nudna, nic tylko wklepywanie danych z faktur do systemu i wyliczanie składek ZUS... Zero jakiegoś wkładu własnego w pracę, główna księgowa sporo zarabia, ale często nie wyrabia się z dokumentami, zostaje po godzinach i nie może wziąć urlopu kiedy chce (mam znajome księgowe). Tylko na jakie stanowiska można aplikować po FiR poza księgowością? Widziałam tylko oferty wysokich stanowisk typu dyrektor finansowy. Chodzi mi o konkretne stanowiska, nie ogólniki typu: praca w biurze lub w banku.

Gość gość
specjalista zarządzania finansami; specjalista rachunkowości , auditingu i rewizji finansowej; doradca finansowy i inwestycyjny; doradca podatkowy

Gość gość
Ksiegowosc wcale nie jest nudna. A po studiach mozna pojsc w kierunku zarzadzania kosztami, analizy kosztow, jak ktos ma dryg do cyfr i anlaityczny umysl. Mozna tez isc w strone zarzadzania kadrami.

Gość gość
kasjerka w markecie

Gość Gola

A co sądzicie o uczelniach, które dodatkowo oferują pełen zakres akredytacji ACCA? Jest wtedy szansa na lepiej płatną pracę?

Gość Patryk
Dnia 5.07.2019 o 10:02, Gość Gola napisał:

A co sądzicie o uczelniach, które dodatkowo oferują pełen zakres akredytacji ACCA? Jest wtedy szansa na lepiej płatną pracę?

Podobno tak, ale powiem ci szczerze, że nie widziałem uczelni, która coś takiego ma. Może źle szukałem :p

Gość Danka

@Gola myślę, że po ukończeniu takiego kierunku pracodawca będzie całkiem inaczej na nas patrzeć. Na pewno to nie zaszkodzi :)

@Patryk albo nie szukałeś w ogóle :p Chociażby na Vistuli oferują taki kierunek.