Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podszywwww

nagłe rozpoczęcie porodu - GDZIE WAS ZŁAPAŁO?

Polecane posty

Gość podszywwww

JA zaczelam rodzic jak tankowalam samochod-50 kilometrow od warszawy..sama ...cale szczescie udalo sie jakos dojechac do najblizszego szpitala. godzine od przyjazdu mialam dziecko ze sobą :) a jak było u Was?

Gość gość
żeby i moje sie tak szybko urodziło :)

Gość gość
Przy pierwszym porodzie skurcze zaczęły sie w łóżku a przy drugim w pracy :)

Gość odciaz zus
urodzilam w rajstopy w kolejce po mieso :classic_cool:

Gość gość
mi wody odeszły u rodziców przy robieniu pierogów z truskawkami:)

ja nudno ;) każdy z trzech porodów rozpoczynał mi się nad ranem we własnym łóżku :P

Gość gość
W domu oglądając telewizję.

Gość gość
u mnie też nuda - w szpitalu bo już było po terminie i tam siedzialam

Gość gość
Na parkingu pod bankiem :-P wcześniej byłam na obiedzie z mamą i Jej koleżanką ,myślałam,że coś mi zaszkodziło i dlatego boli mnie brzuch :-P Urodziłam dwie godziny po dotarciu do szpitala,a w drodze koleżanka mamy powtarzała-tylko nie zaczynaj mi rodzić w aucie :-)

Gość gość
hehe a ja zaczelam rodzin na bazsenie :) wychodzilam z basenu i odeszly mi wody :P bylam w 37 tc. najpierw nie skumałąm co sie dzieje, myslalam ze sie posikalam bo woda w basenie zimna a mi cieklo ciepło ale tyle wody to raczej nie siku :) ale skurcze niestety dopiero po2 godzinach od przyjazdu do szpitala po podaniu oksytocyny a urodzilam dopiero po kolejnych 5 :)

W lozku mi wody odeszly jak tylko sie polozylam. Zla bylam bo mi sie spac cholernie chcialo a wiedzialam ze nici z odpoczynku hehe. Cala droge do szpitala marudzilam mezowi ze sie nie wyspie :D. Biedak jeden :).

Gość gość
Fajny temat. :D

Gość gość
ja zaczęłam rodzić w wyznaczonym dniu w domu wieczorem, więc nudno, a teraz jestem 7 dni po terminie i marzę o takim nudnym rozpoczęciu porodu, ba - wyglądam oznak porodu jak kania dżdżu i doczekać się nie mogę, a strach coooooraz większy :O

Gość gość
Trudno tu mówić o zaskoczeniu, ale , byłam kilka dni po terminie, już w szpitalu z maleńkim rozwarciem. Oglądałyśmy z innymi oczekującymi komedię "Chłopaki nie płaczą" na świetlicy. Tak się uchichrałam, że po 3 godzinach było już po porodzie.

Gość gość
Mojej koleżance odeszły wody na ptzystanku :D

Gość gość
Mi w nocy obudziłam się mokra i na początku nie mogłam zajarzyc co jest grane dopiero po chwilo doszło do mnie że to wody , pierwsze co zrobiłam to poszłam do lodówki i zjadłam jogurt potem obudziłam męża :-D

Gość gość
U mnie się zaczęło nagle w 34 tygodniu. Siedziałam sobie przed kompem w domu i grałam :) Ledwo zdążyłam do szpitala...

Gość gość
piszcie dziołszki bo temat super ;)

Gość gość
podnosze :)

Gość gość
ja urodziłam w pociagu w 35 tc to było 3 m temu ;-) do szpitala nie zdążyłam

Gość gość
urodzilas w pociagu?? zartujesz!! byl jaki lekarz? az nie chce mi sie w to uwierzyc .. u mnie porod zaczal sie w trakcie lekcji-jestem nauczycielem WF..cale szczescie nie odeszly mi wody, bo bym musiala walczyc potem z komentarzami ze "pani sie posikala" haha ale jak poczulam skurcz od razu wiedzialam ze to chyba porod. bylo to 2 tyg przed koncem roku szkolnego, a ja bylam w 36 tc :) lekcje dokonczylam. i tak rodzilam jeszcze 6 godzin ;)

Gość gość
wow respekt nauczycielko wf jak sie tak czyta na necie co jedna to by juz na twoim miejscu na l4 poszla, a ty do konca pracowalas - brawo!

Gość gość
U mnie nuda. 2 porody oba zaczely sie nad ranem w domu. Czytajac jednak wypowiedzi wasze dochodze do wniosku, ze u mnie atrakcje row ilosc godzin ;) pierwszy 15 drugi 21 ;-)

Gość w szpitalu,ale z dreszczykiem
Od 32tc leżałam na patologii ciąży. 1 w tygodniu jeździłam na usg,które jest w podziemiach szpitala-a patologia na 4 pietrze. I zawsze położne zjeżdżały ze mną windą na parter,a potem schodziłyśmy po schodach do podziemi, a wtedy położna się uparła że mamy zjechać windą,bo nie powinnam chodzic po schodach. A ta winda taka stara. No i wzięła i się zacięła :O Utknęłyśmy między parterem,a piwnicą i ja z tych nerw zaczęłam w 37tc rodzic. Jak nas wyciągnęli to już było główkę widać. Dziś cora kończy 4lata,a ja do tej pory nie wsiadłam do żadnej windy...

Gość gość
w domu, bez żadnych atrakcji ;) Za to moja koleżanka urodziła na parkingu pod szpitalem i tak ma w wypisie wpisane :D "Miejsce urodzenia parking pod szpitalem" Tak szybko urodziła,że nawet nie zdążyli jej do środka wnieść ;P

Gość gość
Ty jesteś głupia albo ta Twoja koleżanka .

Gość aankaskakanka
w domu, o 3 w nocy, obudziłam męża i powiedziałam mu spokojnie, że mam skurcze i chyba musimy dzwonić po karetkę, ja poszłam do łazienki, wzięłam prysznic, wygoliłam się gdzie trzeba, wysuszyłam włosy, spakowałam ostatnie rzeczy do torby a ten biegał po mieszkaniu jak oparzony, dzień wcześniej odeszły mi wody ale położna prosiła by czekać na rozwój akcji :) za kilka dni miałam mieć wywoływany bo byłam po terminie ale córeczka wyszła wczesniej :)

Gość gość
Up,jesteście super kobietki:)