Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kacha12345

Jak długo można się opalać ?

Polecane posty

Gość Kacha12345

Typ skóry I Jeśli masz bardzo jasną cerę, dużo piegów, rude włosy i jasne brodawki sutkowe, to powinnaś uważać. Oparzenie słoneczne będzie bardzo bolesne. Nie możesz przebywać na słońcu bez ochrony dłużej niż 5-10 minut. Typ skóry II Wszystkie blondynki i szatynki z jasną karnacją i jasnymi brodawkami sutkowymi, u których piegi są nieliczne, również muszą się liczyć z możliwością poparzenia słonecznego. Mogą się opalać bez filtra 10-20 minut. Typ skóry III U pań, które mają włosy w kolorze ciemnego blond lub brązowe, jasną lub jasnobrązową skórę, ciemne brodawki sutkowe i nie mają piegów, poparzenie słoneczne zdarza się rzadziej. Nie powinny one jednak przebywać na słońcu bez ochrony dłużej niż 20-30 minut. Typ skóry IV Jeśli natomiast masz brązową lub oliwkową skórę, ciemnobrązowe włosy i ciemne brodawki sutkowe, to prawdopodobnie nigdy nie doświadczyłaś poparzenia słonecznego. Mimo wszystko nie powinnaś jednak ryzykować. Opalając się dłużej niż 40 minut, koniecznie użyj kremu z filtrem.

Gość gość
ja mam rude włosy, piegi itd. czyli pierwszy typ i dziś na słońcu byłem z godzinę bez ochrony i sie nie poparzyłem z tym że wcześniej już się opalałem a od miesiąca około łykam B-karoten więc nie ma reguły

Gość gość
W ogóle się nie opalać. Po kiego czorta przyspieszać starzenie się skóry?