Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania2424

Krotka szyjka w 11 tygodniu

Polecane posty

Gość Ania2424

Jestem po poronieniu w 18tc, najprwdopodbniej z powodu niewydolnosci cisnieniowo-szyjkowej. Na wizycie pare dni temu moja szyjka miala tylko 31mm. Mam miec zalozony szew okrezny za pare tygodni ale bardzo sie denerwuje tym wszystkim. Nie wiem czy szyjka sie skraca bo to byl pierwszy pomiar, nastepny za ponad 2 tyg przed zalozeniem szwu. Czy ktoras z Was miala juz n poczatku krotka szyjke i jak to sie skonczylo?

Gość gość
hop hop

Gość gość
moze ktos?

Gość gość
ja miałam od początku 34 mm i teraz jestem w 29tc. Nie martw się na zapas, dużo leż i odpoczywaj:)

malo sie na tym znam, ale jak w poprzedniej iazy poszlam do lekarza w okolicach 2o tc i on mnie skierowal do szpitala ze niby porod przedwczesny grozi bo szyjka ma 3 cm to mnie w szpitalu wsmieli....lekarz na IP powiedzial ze wiele kobiet by sobie zyczylo takiej szyjki :P mam ndzieje ze u CIebie szczesliwie sie wszystko potoczy, oszczedzaj sie, lez jak najwiecej. trzeba wierzyc ze bedzie dobrze :)

Gość gość
ania2424 Bardzo jestem ciekawa, jak u Ciebie sprawa się dalej potoczyła? Daj znać czy masz pesar i jakie leki.

Gość gość
Też się borykałam z niewydolną szyjką, ale u mnie lekarz uznawał wynik ok. 2,5 cm za normalny, twierdził że właśnie te 2,5 to jeszcze norma, chociaż granica, ale są kobiety które po prostu mają krótszą i ciąże donoszą. Grunt żeby się nie skracała, bo jak masz na jednym badaniu 5 cm, na kolejnym 4 cm, jeszcze na kolejnym 3 to już te 3 cm wymaga reagowania... Szew może zakładają bardziej profilaktycznie? Ja drugą ciążę, z pessarem, donosiłam, a przy przyjęciu do szpitala miałam szyjkę na 1,5 cm i rozwarcie wewnętrzne na 1 cm. W obu ciążach problemy miałam ok. 18-19 tc.

Gość gość
Ja dostalam skurczy w 27tyg i pojechalam do szpitala tam okazalo sie ze moja szyjka ma 24mm nssteonego dnia 26mm za 3 dni tylko 20mm polezalam 8 dni wypisano mnie z 25mm teraz leze w domu nikt mi nie proponuje szwow ani innych rzeczy a lezalam w klinice w niemczech z najlepszym oddziallem dla dzieci i wczesniakow w moim miescie i okolicy... ufam ze wszystko bedzie ok.. dostalyscie sterydy na pluca dla dziecka?