Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinka7349

Szukam mieszkania dla siebie i dziecka w Zamościu woj. lubelskie

Polecane posty

Gość ewelinka7349

Witam. Szukam kogoś kto pomógłby mi na starcie. W zamian mogę gotować, sprzątać, wykonywać wszystkie domowe obowiązki w zamian za mieszkanie (niedługie) Chcę odejść od obecnego partnera a nie mam środków na start. On bierze narkotyki, eksperymentuje z różnymi silnymi lekami, po czym jest bardzo agresywny i "dziwny" a do tego jeszcze pije. Nie ma pracy i nie kwapi się do jej szukania. Ma 30 lat i tylko około 2 lata stażu pracy, ma bogatych rodziców. Utrzymuje nas jego matka, a on nie chce się wyprowadzić bo mama mu na wszystko da, opłaca rachunki. Jego matka ma do mnie pretensje, że mu pozwalam ćpać i pić, ale to nie ja daję mu pieniądze. Nie mam już sił, on wykańcza mnie psychicznie, czasem uderzy. Za każdym razem gdy go straszę wyprowadzką (choć niestety nie mam dokąd) on płacze, obiecuje, że się zmieni ale i tak za niedługo jest to samo i za każdym razem ja mu wierzę. Mam 21 lat, a mój synek 6 miesięcy. Nie chcę żeby słuchał tych wszystkich kłótni i później wyrósł na kogoś takiego jak jego ojciec. Bardzo proszę o pomoc, jestem bezsilna w tym wszystkim.

Gość gość
a twoi rodzice, rodzina, przyajciele? Dalczego nie prosisz ich o pomoc. Masz dopiero 21 lat, w twoim wieku dzieciaki sie ucza, poznaja swiat, dyskutuja do rana o filozofii zycia :D Nie masz bliskich, aby ci pomogli?

Gość ewelinka7349
Matka jest alkoholiczką,kilka lat temu sprzedała nasz rodzinny dom i teraz wynajmuje gdzieś jakiś pokoik. Ojciec ma nową rodzinę, dzieci, wnuki, 20 lat się mną nie interesował, nawet alimentów nie chciał płacić. Rodziny nie mam, bo matka była z domu dziecka a przyjaciele... Ruszyli w świat, mają swoje zmartwienia, pisałam ale nie mają jak pomóc

Gość gość
możesz iść do domu samotnej matki, a czesto sa starsze osoby, które mieszkaja same i chcą kogoś do swojego domu w zamian właśnie za sprzatanie itp itd. Poszukaj w necie ofert dla opiekunek osob starszych - czasem rodizny poszukuja opiekunki, ktora z taka osobą zamieszka. No i oczywiście postaraj sie o alimenty od ojca dziecka - jeżeli on nie będzie płacił to będą to musieli robic jego rodzice - idz do darmowego radcy prawnego. Idz tez do ośrodka pomocy społecznej w Twoim mieście, może cos doradzą

Gość ewelinka7349
Aby się dostać do domu samotnej matki to nie jest tak łatwo. Boję się pójść do opieki, bo mogą mi zabrać dziecko bo nie pracuję a dziecko przebywa z narkomanem

Gość konewka6969
napisz do mnie na emaila kociczka69-16@tlen.pl

Gość gość
Myślę, że po trzech latach już sobie jakoś ta dziewczyna poradziła.