Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość344

Ciąża mimo brania tabletek antykoncepcyjnych...?

Polecane posty

Gość gość344

witam Biorę tabletki antykoncepcyjne od 7 miesięcy-MIDIANA. Ostatni cykl tabletkowy był trochę zaniedbany tzn. pierwszą tabletke po 7 dniowej przerwie wzięłam z 5 godzinnym opóźnieniem potem jakoś w środku cyklu zdarzyło mi sie znów zapomnieć tabletki z powodu wyjazdu i wzięłam z 3 h opóźnieniem. W czasie przerwy w 5 dniu wystąpiło krawawienie które trwało 3 dni zawsze mam skąpe krwawienie, lecz niepokoi mnie to że jeszcze w poprzednim cyklu dostałam krwawienia przed zakończeniem blistra zostały jakoś z 3 tabletki do końca a mi pojawilo sie krawawienie zdarzyło się to już nie pierwszy raz. Nigdy nie miałam tak, że dostawałam okresu w tym samym dniu przerwy, wracajac do tematu podejrzewam że mogę być w ciaży ponieważ pojawiły sie u mnie objawy dziś biorę 8 tabletke z nowego blistru (wcześniej nie mialam żadnych objawów i krwawienie wystapilo wiec pomyslalam ze moge zaczac kolejne opakowanie) od kilku dni bola mnie piersi mam dziwne uczucie w podbrzuszu i do tego od 3 dni często chodze siku do tego troche mnie mdli... martwi mnie to bardzo caly czas mysle ze to moze byc niechciana ciaza... czy opoznienie 5 h moglo wplynac na oslabienie antykoncepcji ?? WIem, że powinnam wykonać test ciazowy i chyba jutro to zrobie ale strasznie sie boje...

Gość gość
haalo jest tu ktos?

Gość gość
haalo jest tu ktos?

Gość gość
Wiesz, co... 5h, czy 3h nie robią chyba aż takiej różnicy o ile nie zdarza Ci się zapominać regularnie. Mnie zdarzało się zapominać o tabletce i wziąć ją po 12, a nawet 14 godzinach. Nie zabezpieczaliśmy się w inny sposób i nie zaszłam w ciążę, ale znam przypadek, że dziewczyna zaszła w ciąże podczas antykoncepcji hormonalnej. Zrób jutro rano test, powtórz za kilka dni. Jeżeli już za pierwszym razem wyjdzie pozytywny, jak najszybciej idź do lekarza i odstaw tabletki. Przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych w ciąży może być bardzo niebezpieczne dla dziecka. Mam jednak nadzieję, że nie jesteś w ciąży, co moim zdaniem jest najbardziej prawdopodobne. Trzymaj się :)

Gość gość
Moja koleżanka brała co do minuty tabletki od kilku lat i zaszła w ciąże z dwa lata temu. O dzieciach nie chciała nawet słyszeć, kariera i tylko kariera, teraz ma ponad rocznego synka. Skoro regularne zażywanie tabletek nie chroni przed ciążą, to opóźnienie może się do niej przyczynić. Zrób test ciążowy, będziesz wiedziała.

Gość gość
Nie panikuj, ja odkąd zaczęłam brać tabletki to czasem po okresie zdarza mi się mieć mdłości. Te parę godzin nie powinno mieć dużego znaczenia. Teraz po prostu sie martwisz i z tego stresu skręca cie w brzuchu. Weź zrób rano test, który według mnie i tak wyjdzie negatywny. Napisz nam jutro co ci wyszło.

Gość gość
Dzięki za słowa otuchy, mam już jedno dziecko 1,5 roku, dlatego mam nadzieję, że to jednak nie ciąża bo nie jestem gotowa na nią, test zrobię na pewno ... z jednej strony nie mogę się doczekać kiedy go zrobię z drugiej strach . Ale niepewność chyba jest gorsza.

Gość gość
zrobiłam test dziś po południu Bobo test wyszedł negatywny ... a ja nadal czuje cholerne mdłości i napięcie w podbrzuszu i sikanie co 5 min. Myślę, że gdybym była w ciąży to test już by wykazał bo ostatni stosunek miałam jakiś miesiąc temu.,,

Gość gość
gość 18;36 to ja Test powinnaś zrobić rano ( przeczytaj ulotkę ) Ale skoro ostatni stosunek miałaś dość dawno to powinien być wiarygodny. Może tabletki ci nie służą albo coś innego. JA jakiś czas temu miałam mdłości po okresie i tak było przez 3 czy 4 mies w ostatnim miesiącu nic mi nie było a teraz zobaczymy za pare dni. Test wyszedł negatywny a jeśli Cię to martwi to idź do lekarza.

Gość gość
bobo test - test do wykonania o każdej porze dnia.

Gość gość
miesiac temu ostatni stosunek i bierzesz tabsy? to nie cukierki. po co to robisz?

Gość gość
Po co?? Pewnie między innymi po to żeby w niechcianą ciąże nie zajść, mam stałego partnera niestety często wyjeżdża. A tabletki przepisano mi, aby wyregulować okres po porodzie.

Typowe skutki uboczne tabsów i na dodatek nie trzymają Ci cyklu, powinnaś iść do lekarza i zmienić na inne. Na pewno nie ciąża.

Gość gość
Dla pewności powtórzyłam test tym razem z krwi czekam na wyniki ... Nie wiem jak ja odczytam ten wynik, mam takie nerwy że szok!. Ciągle czuje sie tak samo , czuję, balonika w środku dosłownie taki brzuch napięty, identyczne uczucie jak przy pierwszej ciąży. ;/

Gość gość
te tabsy ci nie sluza, po co sie trujesz na sile?

Gość gość
Dobrze zrobiłas, jeśli wynik bedzie negatywny to idź do lekarza żeby zmienił ci tabletki albo po prostu nie możesz ich brać.

Gość gość
Wynik negatywny >2,0 mLU ... Brzuch mam taki wzdęty jakbym była w 5 miesiacu ciazy dosłownie.... Trzeba bedzie przejsc sie do lekarza. Wczesniej tabletki mi odpowiadały czułąm się dobrze, żadnych skutków ubocznych a tu nagle przestały ??

Gość gość
Nie wiem co to może być ale pewnie jest to od tabletek. Idź do lekarza.