Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy na moim miejscu zatrudniłbyście pomoc domową?

Polecane posty

Gość gość

Oboje z mężem pracujemy. Mąż "jedyne" co robi jeśli chodzi o obowiązki domowe to częściowe zakupy i wyrzuca śmieci. Resztę robię ja. Mimo że dużo pracuje to jakoś wyrabiałam się i było ok, jednak teraz jestem w ciąży mam mdłości i ciągle bym spała. do tego doszedł intensywniejszy czas w pracy. Męża czas wypełnia: praca, hobby i nasz wspólne spędzany czas, a mój: praca, sprzątanie i nasz wspólnie spędzany czas - nie mam czasu na hobby, na siebie co mnie strasznie frustruje. Mąż dodatkowo generuje większy bałagan (jak każdy człowiek). Tak, wiedziałam przed ślubem ze nie sprząta, ale większość moich znajomych ma tak, że to głównie kobieta sprząta. Myślę o wynajęciu pomocy domowej, żeby przyszła 3xna tydzień, odkurzyła, starła kurze itp. Co o tym myślicie? Czy któraś z was miała/ma podobnie?

Gość gość
Ja bym wynajął dla ciebie pomoc ale psychiatryczną.

Gość gość
jak cię stać to wynajmuj!!! chwała ci za tworzenie miejsc pracy!!!

Gość gość
jak dziecko przyjdzie na świat to będzie jeszcze gorzej dlatego opcja pomocy domowej jest warta rozpatrzenia, myślę że nie warto się kłócić o sprzątanie

Gość gość
ja bym brała pomoc, neinawidze sprzątac całe dnie po innych

Gość aniula123
Ja nie pracuję od 15 lat,jedynym moim obowiązkiem jest ugotowanie obiadu dla syna,mąż sam sobie gotuje bo uważa że moje jedzenie jest za tłuste.Przychodzi do mnie pani która sprząta i prasuje.Jak cię stać ,to nie widzę w tym problemu.

Gość gość
Oczywiście, skoro cię na to stać.

Gość do aniula123
do aniula123 - jak często przychodzi i ile jej płacisz?

Gość gość
oczywiście, że wynajmij, nie miej żadnych oporów, lepiej wydać trochę kasy niż się w perspektywie sfrustrować zwłaszcza że jesteś w ciąży i masz dodatkowo masę na głowie i zero czasu na swoje hobby w przeciwieństwie do męża. A co mąż na to ?

Gość do aniula123
mąż ma to gdzieś bylebym nie marudziła :o

Gość gość
wiecie co, rozmowy itp nie mają sensu bo przeprowadziłam ich setki, on po sobie talerz odłoży do zmywarki itp, ale przecież zostawia włosy w łazience, piasek wnosi do domu jak każdy człowiek generuje brud...