Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki sobie grzesznik

Czy Jezus mówi prawdę

Polecane posty

Gość taki sobie grzesznik

Powiedz grzesznikom, że żaden nie ujdzie ręki mojej. Jeżeli uciekają przed miłosiernym sercem moim, wpadną w sprawiedliwe ręce moje. Powiedz grzesznikom, że zawsze na nich czekam, wsłuc**ję się w tętno ich serca, kiedy uderzy dla mnie. Napisz, że przemawiam do nich przez wyrzuty sumienia, przez niepowodzenie i cierpienia, przez burze i pioruny, przemawiam przez głos Kościoła, a jeżeli udaremnią wszystkie moje łaski, poczynam się gniewać na nich, zostawiając ich samym sobie i daję im, czego pragną” (Dz. 1728 Czy naprawdę Jezus da mi czego pragnę ?

Gość kamienie na szaniec
jak to szlo? uwazaj czego pragniesz, bo mozesz to dostac...:classic_cool:

Gość gość
ja się boje piekła :(

Gość Romeo z Biedronki
Katolik ma dobrze, bo się wyspowiada i ma z bani.

Gość gość
Tak Jezus da Ci to czego pragniesz. Poprosisz o miliony i dostaniesz, ale zamknie Cię z Nimi i to będzie Twoje piekło. Pieniądze nie będą potrzebne, a Ty będziesz sam. Bo jedyne czego pragnąć powinniśmy to bliskość Boga.

Gość ania123455555555
oczywiscie ze to prawda czlowieku czy nie widzisz co sie na swiecie dzieje... kataklizmow bylo za malo zebys sie obudzil ??? Bog ciagle nas upomina ale my nie chcemy go sluchac !!!! Naukowcy mowia ze to nasza wina te wszystkie huragany... ciekawa jestem... skoro swiat ma umrzec za miliony lat z powodu braku dwutlenku wegla... to wszystko to wolanie Boga do nas, daje nam co chcemy ja w to wierze,sprawdza sie jak nic w naszych czasach

Gość gość
dobrze myślisz Aniu. Ja chcialabym coś zmienić, ale sama niewiele mogę zrobić. ten świat jest naszym mini piekłem, który sami stworzyliśmy i sprawdzianem danym przez Boga. mamy szansę się wyrwać w lepsze, lub pogrążyć...

Gość gość
Asiu są czasem rzeczy niepojęte dla człowieka. Dał nam wolną wolę, bo chciał Nas upodobnić do siebie. Nasza wolna wola stanowi naszą niedoskonałość, bo nie jesteśmy tak czyści jak Bóg. Byliśmy, ale niestety do czasu, aż pojawił się diabeł.

Gość gość
Bóg stworzył Anioły, albo Anioły już były razem z Nim. Diabeł to upadły anioł, który nei chciał się podporządkowac Bogu. Być może przewidział Jego upadek, jedak anioły są nieśmiertelne

Gość gość
nie rozumiesz że diabeł jest niesmiertelny bo tak został stworzony?