Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jolka 48 48

manopauza...

Polecane posty

Gość Jolka 48 48

Weszłam w okres menopauzy, mam uderzenia gorąca, zmiany nastrojów, mąż mówi że czasem jestem nie do zniesienia, najgorsze jest to że pojawił się problem w łóżku, choćby nie wiem jak się mój mąz starał i tak jestem sucha. Kupiłam żel w drogerii (firmy nie podam) ale mnie uczulił, macie jakiś domowy sposób na taki problem?

Gość gość
To trudny okres dla ciebie i najbliższych, przerabiałam to. Przy suchość pochwy nam pomagał provag żel, ma wygodny dozownik, trzymaliśmy go pod poduszką na łóżku, fajnie nawilża, nie brudzi bielizny czy pościeli i co najważniejsze nie powoduje alergii. Jestem alergikiem, używam żelu od 2 lat i nigdy nie spowodował u mnie uczulenia.

Gość Jolka 48 48
kupie ten żel w Rossmannie, na 9 ide do pracy a mam sklep po drodze? Wczoraj z mężem korzystaliśmy z oliwki, ale dziś odczuwam dziwny dyskomfort.

Gość gość
Kupuje provag żel w aptece internetowej za około 18 zł tak jest najtaniej. Nie używaj oliwki, ona może zaburzyć pH w pochwie i stworzyć przyjazne środowisko dla rozwoju patogenów. Żel posiada kwas mlekowy dlatego dodatkowo chroni przed infekcjami i podrażnieniami. Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości w tym trudnym okresie.

Gość Jolka 48 48
Jeszcze jakieś inne sposoby???

Gość Marcjanka
Oczywiście że jest na to sposób - globulki dopochwowe, które działają od wewnątrz, wytwarzając warstwę ochronną, powlekającą błony śluzowe i pobudzając naturalne nawilżenie. Poczytaj więcej tutaj: http://kobiecosc.info/suchefakty/baza-wiedzy/ Znajdziesz tu nie tylko kompleksowe informacje na temat twojego (i do drugiej kobiety!) problemu, ale także wiele cennych porad i wskazówek. To pierwszy serwis, posiadający osobna zakładkę w całości poświęconą temu problemowi. Pozdrawiam!

Gość gość
Bardzo rzetelny serwis :) Duzo ciekawych, ale i potrzebnych materiałów, także polecam

Gość 48HANKA
U mnie pomagał probiotyk doustny provag, już po miesiącu stosowania zauważyłam znaczną poprawę nawilżenia, wtedy odstawiłam żel intymny. Na uderzenia gorąca kupowałam suplementy diety, które zawierały soję. Jeżeli masz jeszcze inne problemy to pomocy możesz również szukać na forach dla kobiet dojrzałych.

Gość gość
Przez ile lat jest się gotową do stosunku po manopauzie.Jak jest z masowaniem łeltaczki czy pomaga

Gość gość
Niestety menopauza to paskudne uczucie trudne do zniesienia zarówno dla nas samych jak i dla najbliższych. Dla mnie najgorsze były uderzenia gorąca oraz problemy łóżkowe spowodowane suchościa pochwy. Ginekolog zalecił mi stosowanie raz miesiącu kuracji Hydrovagiem. Tak jak pisały poprzedniczki jest to świetny produkt przewracający prawidłowe nawilżenie oraz odpowiednie ph pochwy. Polecam wszystkim:)