Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczynapo20

Pytanie do panów-kierowców :)

Polecane posty

Gość Dziewczynapo20

Panowie mam takie pytanie. Co sądzicie o jeździe na tzw luzie? Praktykujecie to czy zawsze jeździcie tylko na biegu? Jestem ciekawa waszych opinii na ten temat :) Jak to u was jest?

Gość gość
Luz to służy do stania na światłach co najwyżej. Ja jeżdżę zawsze na biegu. A zwalniając i zatrzymując się hamuję silnikiem. Luz tylko jak auto już się prawie zatrzyma

Gość Dziewczynapo20
Hmm wiem że niektórzy praktukują takie coś że jak mają warunki i prostą pustą drogę to rozpędzają się np do 80km/h a później przy tej prędkości wrzucają luz i samochód już się tylko toczy do celu.

totalnie bez sensu. ja zawsze mam na biegu, nawet jak stoje na swiatlach, bo jak mi ktos chce wjechac w tyly, puszczam sprzegielko i uciekam... :P:) a na moto to w ogole nigdy na luzie nie stoje... tak bezpieczniej... :)

Gość Jurasssss
ja też uważam że jazda na biegu jest bezpieczniejsza zwłaszcza dla młodych kierowców dlatego pewnie na kursie instruktorzy kategorycznie zbraniają jazdy na luzie. jesli musisz nagle gdzies uciekac to zanim wrzucisz bieg juz dawno ktoś ci się w tył wpierniczy

Gość gość
fgjhasdfgh

Gość Haddaway
nie praktykuje

Gość gość
Jazda mu luzie spala paliwo, ba biegu jak masz z górki i cię grawitacja pcha, to na biegu nie spalasz nic.

Gość anonimowykolega
Kto cie tego nauczyl, to nie jest bezpieczne. Zawsze na biegu, aby miec mozliwosc szybszego ruszenia i hamowac silnikiem. Ja tak smigam i jest OK, na moto tak samo.

Gość aneasa
ojj coś panowie sie nie wypowiadaja

Gość gość
a kobiety nioe mogą?