Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bambaryła32

Co jedzą Wasze 7-8 miesięczne dzieci

Polecane posty

Gość bambaryła32

Moja ma 7,5 miesiąca i je tak: 6.00 - mleko 100-150ml 9.00-10.00- mleko z 2 miarkami kaszki jaglanej,ryżowej lub kleiku kukurydzianego 12.00-13.00- zupka 100-160ml (co drugi dzień żółtko) 15.00-16.00- mleko 17.00-18.00- deserek owoce ze słoiczka ok.20.00-21.00 mleko zastanawiam się czy nie za często to mleko,ale nie zjada go dużo czasami dostanie jogurcik,ale zje max pół, ogólnie mało je,dobrze przybiera na wadze,jest zdrowa Ile na dobę ml dajecie dzieciom pić?

Gość bambaryła32
podciągam

Gość 7,5 miesiaca
7,5 miesiaca Ran ok 7 ierś Ok 10 pierś, banan, ew. Inny owoc, chlebek z masłem, placek z jablkiem /bananem, ryż z jablkiem, chlebek bananowy, marchewkowy. Po co12: pierś, brokul, marchewka, ziemniak, jajko, makaron, w różnych kombinacjach. Ok 15 pierś 17 pierś 18:30 chrupki kukurydziane, owoc, wafel ryzowy, chlebek bananowy, marchewkowy, brzoskwinia, mandarynki, jabłko pieczone, gotowane, czasami kaszka ryzowa z owocem podana lyzeczka Po kąpieli, po co19 pierś Ok23 pierś Ok4 pierś 5 pierś Wszystko oprócz mleka ma podane na zasadach BLW. W kawałkach, by dobrze mógł trzymać w raczce.

Gość gość
je 3 stałe posiłki + pierś jak dla mnie ok.

Gość gość
dziecko jedzące BLW na pewno nie zje więcej niż potrzebuje w przeciwieństwie do dziecka karmionego łyżeczką.

Gość gość
gość 7,5 miesiaca, Twoje dziecko żre wiecej niz ja pechowiec.gif pewnie jest nieźle spasione :/ kkkk ty tez jesteś karmiona piersią na żądanie? :D

Gość 7,5 miesiaca
Nie je tego wszystkiego naraz. Ma góra 2-3 produkty do wyboru z tego co wymienilam. Ty chyba nie zjadasz wszystkiego naraz co masz w lodówce tylko wybierasz to co chcecz ? Jest szczuplutki. 8-9kg waży.a ubrania nosi 74/80 ale dlatego bo jest był długi.

Powinno jeść 3 razy dziennie mleko. Co wasze dzieci tak wcześnie wstają?To o której wasze dzieci chodzą spać? Mój chodzi spać 21.30 i budzi się koło 8. 8.30 je pierwszy posiłek

Gość bambaryła32
princesaax to Ci zazdroszczę, moja chodzi wcześnie spać czasami jak uśnie o 19-tej to już śpi do rana,ale z nią jest różnie jeśli ma drzemkę późnopopołudniową to zaśnie ok.20-tej i budzi się 5-6 rano, w ciągu dnia śpi 2-3 razy po pół godziny

Gość bambaryła32
princesaax to Ci zazdroszczę, moja chodzi wcześnie spać czasami jak uśnie o 18.30- 19-tej to już śpi do rana,ale z nią jest różnie jeśli ma drzemkę późnopopołudniową to zaśnie ok.20-tej i budzi się 5-6 rano, w ciągu dnia śpi 2-3 razy po pół godziny

Tylko mój ma już 11 miesięcy. Jak miał 8 to o 20.30 chodził i tak kladlam go codziennie 5 minut pozniej i teraz 21.30 zasypia

Gość gość
podciągam

Gość princessax opowiadasz głupoty
po pierwsze dziecko karmione piersią może ssać pierś tyle razy ile chce, ile razy może jeść mm, nie wiem jak na mój gust najlepiej wcale. Po drugie dziecko powinno chodzić spać między 19 a 20 wtedy jest największe wydzielanie hormonu wzrostu, poza tym dziecko wstające o 5-6 to norma. Poza tym akurat dla mnie wygodne, dziecko uśnie o 20.00 to mam spokojnie dwie godziny dla siebie, później kąpiel i spać przed 6 trzeba wstać do pracy, można się pożegnać z dzieckiem, które nie jest w szoku gdy się budzi i rodziców nie ma.

Gość princessax opowiadasz głupoty
poza tym, za dużo "poza tym" słabo się obudziłam ;)

Gość bambaryła32
no dobrze,ale piszcie bo się zatsanawiam czy dobrze daję jeść małej jeśli 3 mleka to co zamiast 1 mleka? kaszka na mleku?nie bardzo moja chce jeść kaszkę

Gość bambaryła32
aha, i czy Wasze dzieci piją z niekapka lub butelki inne płyny niż mleko? moja za nic ze smoczka nie chce,z niekapka nie potrafi,więc daję jej z kubeczka z takim ustnikiem albo łyżeczką i też niewiele wypija ile wypijają wasze dzieci?????

Gość gość
podciągam

Gość gość
3x180ml tyle mleka ma wypijać dziecko w 7-8 miesiącu

Gość gość
jeśli dajesz mniejsze porcje to mogą byc 4

Gość iustak
przecież sa gotowe schematy rozszerzania diety niemowląt np. 8. miesiąc 5 posiłków, w tym 4 mlecze. 1x mleko następne z dodatkiem kaszki glutenowej (6 g na 100ml) 180 ml 2x mleko następne z dodatkiem kleiku ryżowego (6 g na 100 ml) 180 ml 1x zupa przecierowa 200 ml z mięsem i ½ żółtka co drugi dzień (podajemy na przemiennie). Mięso możemy zastąpić rybą (1-2 x w tyg.). Pamiętajmy o dodawaniu do zupy 1 łyżeczki oliwy z oliwek lub wysokogatunkowego masła 1x 150 ml kaszki na mleku następnym (mleczno-ryżowa, wielozbożowa, mleczno-pszenna, owsianka) Przecier owocowy nie więcej niż 150 g (jako deser, po posiłku głównym lub podwieczorek) Warzywa: Szparagi (świeże), sok z kapusty (1 łyżka, jeśli nie ma zaczerwienienia wokół ust) Owoce: brzoskwinia, banan, kiwi, winogrona, śliwki Kasza gryczana biała niepalona Przyprawy: suszony koperek, majeranek, kminek

Gość bambaryła32
wiem,że są schematy,tylko że moja nie chce jeść kaszki a mleko wypije,poza tym ona wogóle mało pije i dlatego wolę żeby miała więcej płynu a jak z piciem u Waszych maluchów,ile piją mniej więcej? i czy tylko moje dziecko jest takim oryginałem,że jak jej nie dam pić z kubeczka z takim specjalnym ustnikiem albo łyżeczką to sama z butelki ani niekapka nie wypije nic... a i tak często pluje i nie zawiele uda mi się jej dać mleka pije mniej,czasem zdarzy jej się zjeść całe 200ml,ale zazwyczaj to jest 100-120,150 ml

Gość grzeczna mama
mleko 2 razy dziennie po 200 ml w południe obiad - warzywa z mięsem albo z rybą wieczorem przed spaniem kaszka manna i dopije mlekiem tak ok 80 ml deser - jogurt albo owoce

Gość gość
moja córeczka ma 7 miesięcy i tydzień:) u nas wygląda to tak: 7.00- pobudka, mleko 180 ml( wypija czasem całe czasem pół) 9.00-11/12.00- drzemka i mleko 180ml jak wstanie około 12.30 zupka 200ml( gotuję sama) 14/15-16/17- drzemka i mleko 180 ml jak wstanie jakiś deserek ( sama robię) 19-20 sen i 180 ml mleka te 180 ml mleka zawsze jej robię ale ona rano tylko w zasadzie wieczorem wypija pełną porcję co je? staram się gotować urozmaicone dania, nie trzymam się sztywno schematów, ale biorę je pod uwagę;)

Gość gość
up

Gość gość
mój skończył 9 miesięcy, 7 - mleko 180 - czasami nie wypije całego 10-11 kaszka na gęsto podawana łyżeczką, 13-14 zupka z dodatkiem mięsa, ryby, lub z samych warzyw - robię sama, bo mój nie jada słoików... w między czasie jakieś owoce, biszkopty, chrupki kukurydziane 16-18 kaszka z butelki - czasami omija ten posiłek 19-20 mleko 210 ml z dodatkiem kaszki zbożowej przez cały dzień dopajam tylko wodą, robi po 2-3 łyki i koniec.... nie pije z niekapka.....

Gość gość
Moj Szymonek od 2 miesięcy nie może patrzeć na mleko, do tego stopnia ze nawet "jasny" budyń jest beee, mleko zje ale pod postacią gęstej kaszki z dodatkiem gorzkiego kakao (bo już kolor inny) ; ) Szymek 7,5 miesiąca: 8:00 - 180ml gęstej kaszki ryżowej na mm+troche gorzkiego kakao+łyżeczkę glutenu 11:00- sinlac 14:00- 150ml-180ml obiadek domowej roboty bo słoiczkami pluje 17:00 - deserek np. kisiel, owoce 20:00- już po kąpieli 180ml gęstej kaszki na mm + kakao budzi sie ok 3:00 dostaje wodę lub herbatke i spi do 6:00-7:00. W międzyczasie je chrupki kukurydziane, czasem biszkopty, ciasteczka po 7 miesiącu i dużo pije .