Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stresujaca sie mama

Zastanawiam sie czy nie jestem w ciazy...

Polecane posty

Gość Stresujaca sie mama

Wiem ze takich tematów jest pelno i nie szukam jasnej odpowiedzi co do tego czy jestem w ciazy... Raczej musze sie wygadac zeby rozladowac stres :-) Jestem mama 8 miesiecznego synka. Okolo 8 dni temo obchodzilismy z mezem rocznice slubu... bylo romantycznie... ale zabezpieczalismy sie prezerwatywa. Hormonow nie moge brac. Nie myslalam ze w ogóle moge byc w ciazy. Zreszta nigdy do tej pory nie mialam takich dylematow bo zawsze sie zabezpieczamy. Ale od kilku dni czuje sie zle - boli mnie glowa, jestem senna, caly czas mnie boli dol brzucha i jajniki. No i pierwsza mysl jaka sie rodzi - moze wpadlismy!!!! Czy to w ogole jest mozliwe. Tragedii by nie bylo ale ta mala roznica wieku po prostu mnie przeraza :-( Mysle i mam nadzieje ze nie jestem w ciazy, no bo niby jak, ale z drugiej strony... ech bede sie bila z myslami az do okresu :-(

Gość gość
a ja tam uważam że mała różnica wieku jest super:) popatrz na to tak dzieci beda mialy prawdopodobnie lepszy kontakt, a poza tym ty za te 4-5 lat będziesz już miała trochę spokojniej, dzieciaki zajmą się sobą, a tak to jak się trafi za 3 lata to starsze juz bedzie mialo troche inne potrzeby i nie bedzie chcialo caly czas z mlodszym i tak przez jeszcze 8 lat latania za maluchem :)

Gość Stresujaca sie mama
Wiem wiem, jestem pozytywnie nastawiona do pozytywnego wyniku :-) Mam juz swoj wiek (31) i nie zmarwilabym sie jakos strasznie :-) Ale nadal jednak mam nadzieje ze dostane okres... Planowalam roznice 2.5 - 3lat.

Gość gość
oj raczej małe prawdopodobieństwo skoro stosowaliście prezerwatywę, a zresztą po 8 dniach już byś czuła ciąże? małe szanse ;)

Gość Stresujaca sie mama
zabawne jest to ze w pierwszej ciazy o ktora staram sie dosyc dlugo od razu wiedzialam ze jestem w ciazy. Nie mialam takich objawow jak teraz ale mialam okropny metaliczny posmak w ustach. I po prostu wiedzialam ze to dobry znak :-) Teraz nie mam zadnego posmaku wiec sie pocieszam ze to jednak nie ciaza. Ja raczej nie jestem osoba ktora sobie wmawia rzeczy... po prostu czuje sie inaczej niz zwykle i moze to kwestia przypadku, moze jakiejs infekcji... W niepokalane poczecia nie wierze ;-P Nie wiem tylko skad te bole jajnikow i podbrzusza... Czy to mozliwe ze moj organizm swiruje bo namawia mnie do kolejnego dziecka a ja sie temu sprzeciwiam :-)

Gość hmmm..........................
A czy mozna zajsc w ciaze w prezerwatywie????

Gość gość
można, mam przeczucie że jestes w ciazy i bedzie córeczka gratulacje

Gość Stresujaca sie mama
A dlaczego coreczka :-) To znaczy chcialabym coreczke :-) A tak na serio to wydaje mi sie ze o ile cos sie nie stanie z prezerwatywa, nie peknie albo sie nie zsunie to chyba nie da sie zajsc w ciaze, co???

Gość gość
Nam z mężem akurat zdarzyła się wpadka pomimo prezerwatyw. Lekarz mówił, że jeżeli dobrze ich uzywalismy, to prawdopodobnie miała jakieś mikropekniecia, niewidoczne gołym okiem. Bo ani się nie zsunela, ani ewidentnie nie pękła, mąż miał czyste dłonie zakładając ja. Niektórzy mają więcej szczęścia/pecha (zależy jak patrzec :)) niż inni :P

Gość Stresujaca sie mama
O kurcze wiec jednak to mozliwe. My zawsze bardzo bardzo bardzo uwazamy. Nigdy nie mielismy zadnego wypadku. Prezerwatywy zawsze sie u zas sprawdzaly. Dlatego tak trudno mi jest w to uwierzyc. Jedyna nierozsadna rzecz to to ze kochalismy sie w dzien po mojej owulacji. Wiem bo mam regularne cykle i zawsze potrafie zaobserwowac kiedy mam owulacje. I to na dodatek kochalismy sie dwa razy (rano i wieczorem). Jak rocznica to rocznica :-) No a teraz masz babo placek - stres :-)

Gość gość
To ja, gość od wpadki :) Zdarza się rzadko na szczęście, my przed moja ciążą uzywalismy prezerwatyw 4 lata u nic nie było, więc zaskoczenie był tym większe ;) statystycznie szanse macie niewielkie, nie przejmuj się na zapas. Może to upały, albo jakieś wahania hormonalne, sprawiają że czujesz się inaczej niż zwykle :) Wszystkiego dobrego :)

Gość Stresujaca sie mama
Wielkie dzieki :-) Upaly sa straszne... Nie przejmuje sie jakos strasznie... po prostu rozmyslam. My kobiety potrafimy sie nakrecac, no nie :-)