Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to ja,./,./

Jestem w ciąży- jestem w szoku. Radosc i strach

Polecane posty

Gość to ja,./,./

Witam. mam 28lat, jestem mężatką. Niedawno dowiedziałam sie ze jestem w ciąży. Staralismy sie o tą ciąże aż półtora roku. Przez pierwsze miesiące bardzo chciałam dziecka potem stopniowo sie zniechęcałam. Od lekarza usłyszałam ze przy moich zaburzeniach hormonalnych to bedzie mi bardzo bardzo trudno zajsc. Ostatnio stwierdziłam ze w sumie to narazie niechce zachodzic i skoro tak jest to widocznie tak ma byc. No i bach- ciąża :) Bardzo sie z mężęm ucieszylismy. Ale jestem przerażona. Boje sie bardzo o zdrowie dziecka, o przebieg ciąży, panicznie boje sie porodu, niewiem czy sobie poradze itd. jednym słowem totalnie spanikowałam. Czy wy tez tak miałyście? Jestem troche zdziwiona swoją reakcją.

Gość to ja,./,./
...

Gość gość
Strach będzie z Tobą chyba do końca ciąży. Ja mam podobnie, chociaż u mnie więcej jest radości. My staraliśmy się o dziecko ponad 6 lat, a kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży uwierzyć nie mogłam. Jednak po pierwszym szoku przyszła radość tak wielka, że potrafi przyćmić wszystkie inne kłopoty. Mam też tak, że się martwię o zdrowie dziecka (chyba każda przyszła matka tak ma), ale za długo czekałam na tę chwilę, żeby teraz się stresować. Cieszę się dniem dzisiejszym, że jest mi dane doświadczyć cudu ciąży.