Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak uspic 3 latka? dzis mam babysitting a nie wiem jak uspic takie dziecko

Polecane posty

Gość gość

macie jakis rytual? nie chce zeby gdy jest czas do spania biegalo po calym domu, jak dziecko uspokoic przed snem?

Gość gość
Musisz go wyciszyć , weź go na kolana pooglądajcie książkę z obrazkami , opowiedz mu jakąś historyjkę co dzieje się na obrazkach. Mojego synka usypia głaskanie i delikatne drapanie po plecach i smyranie patyczkiem higienicznym w ucho.

Gość gość
sprobuje tak zrobic on ma jeszcze brata 6 letniego, wiec boje sie ze jeden bedzie drugiego nakrecal. Gdy przeczytam bajke najlepiej wyjsc z pokoju? ale wtedy oni moga zaczac sie bawic na nowo..

Gość gość
up

Gość gość
Nie wiem jakie to są dzieci, jak są nauczone chodzić spać.Musisz łagodnie, ale stanowczo dać im do zrozumienia ,że nie ma z tobą żartów. Może będziesz musiała długo czytać żeby chociaż jeden zasnął. Ja mam taki sposób, że czytam coś długiego (nie wierszyki i krótkie bajki z obrazkami) bardzo monotonnie bez wczuwania się w rolę, bo jak starałam się czytać z podziałem na role, modulowałam głos to przynosiło odwrotny skutek.

Gość gość
oki dzieki, bede sie starala nie wczuwac w role podczas czytania bo wtedy sie zainteresuja i nie beda chcialy spac.

Gość gość
a gdy bede dlugo czytac a one beda chcialy jeszcze itp czy moge powiedziec ze juz koniec i po prostu wyjsc?

Gość gość
Możesz spróbować powiedz ,że musisz iść siusiu i zaraz do nich zajrzysz . Jak będzie cisza zajrzyj po kilku minutach , jak będą wariować , wejdź połóż ich przykryj i nie odzywając się usiądź w pokoju i czekaj. Nieraz skutkuje zgaszenie lampki.

Gość gość
Jeżeli dzieci chodzą regularnie spać o podobnej godzinie, nie powinnaś mieć problemów z położeniem ich . Gorzej jak te dzieci chodzą spać jak chcą, wtedy może być to długą i męczącą przeprawą.

Gość gość
moze byc problem bo wakacje i one nie maja szkoly i dluzej siedza. Poza tym mnie nie znaja widzialy mnie przez chwile tylko raz, zeby sie tylko nie rozbeczaly.

Gość gość
Miejmy nadzieję ,że to grzeczne dzieci i nie sprawią Ci kłopotu. Powodzenia życzę i dużo cierpliwości!!!!

Gość gość
Zamiast pytac na forum zapytaj rodzicow dzieci jaka maja wieczorna rutyne!!! Nie wiem czy robilas jakis babysitting kiedys, ale przeciez nie miniecie sie z rodzicam w progu, tylko normalne, ze powinni ci powiedziec co i jak, pokazac co gdzie jest itp. A jak sami nie powiedza to zapytaj...

Gość gość
U mnie siarczysty policzek załatwiał sprawę- oczywiscie jak dziecko nie chcialo usnac. Uderz i stanowczym glosem, rozkazującym mów aby spało. U mnie działą.

Gość gość
nie dziekuje :)

Gość gość
ja zajmowalam sie ale starszymi dziecmi takim 3 latkiem nigdy. Gdy bylam z dziecmi to w ciagu dnia, nie zeby je usypiac.

Gość gość
Musisz być stanowcza i nie dać się przed snem wciągać w jakieś zabawy i wygłupy, bo to je tak rozkręci,ze o spaniu zapomnij.

Gość gość
zapamietam rady, ide na babysit. milego wieczorka