Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziutaaa

napinanie brzucha 27tc.

Polecane posty

Gość ziutaaa

od jakiegoś czasu czuję takie napinanie brzucha. ale to nie jest napinanie i twardnienie cały czas całego brzucha tylko np jednej strony i nie jest regularne tylko jest np tydzień spokój a potem kilka razy w ciągu godziny i znów spokój. trwa to kilka sekund a potem następuje rozluźnienie. zastanwiam się, czy to już jakieś skurcze, czy to po prostu dzidzia się pręży? moja panna jest bardzo r***liwa, daje czadu non stop, jakby w ogóle nie spała :D teraz mi twardnieje po prawej stronie i też po tej stronie się jakby lekko wybrzusza. lewa strona jest miękka. oczywiście czuję jakieś leniwe ruchy cały czas. jak usiądę i brzuch jest bardziej ściśnięty, to od razu bunt i kopanie :D mam się tym martwić czy to normalne? czy ona się po prostu tak obraca? jeden dzień to sobie aż nospę musiałam wziąść. bo było to lekko bolesne, ale od tamtej pory 1,5 tygodnia spokoju - aż do dzisiaj.

Gość gość
up

Gość gość
ja miałam skurcze od 20 tygodnia i z tego powodu leżałam kilkakrotnie w szpitalu. Myślę,że skurcze na pewno byś rozpoznała i twoje objawy to prężenie się maleństwa. Ale oczywiście powiedz o twoich objawach lekarzowi, bo raczej na forum to nikt ci nie odpowie. Ja miałam praktycznie stale twardy jak kamień brzuch, brałam leki na podtrzymanie do 37 tc i kilka tygodniowych sesji kroplówek. Ostatecznie mały urodził się w 39 tc :) a z ciekawostek: już po porodzie, przyszła do nas znajoma w ciąży i razem z mężem dotknęliśmy jej brzucha - byliśmy zaskoczeni, że brzuch w ciąży jest miękki. U mnie zawsze był kamień...