Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to może byc zacma u mojej suczki?

Polecane posty

Gość gość

Witam! Mój pies od jakiegoś czasu pociera sobie łapkami oczy. Dzisiaj przyjrzałam się jej dokładnie i zauważyłam, że jedno oko jest takie jakby bardziej matowe i nachodzi na nie biała błonka (od wewn. kącika). Czy to normalne, że pies ma oko czarne i białe troszkę? Dodam, że kilka dni temu byłam z nią u weterynarza ale tylko po tabletkę na odrobaczenie i środek przeciwpchelny. Nie pytałam się o nic więcej ale weterynarz powiedział tylko, że ma ładną siersc. Nie wiem czy patrzył na oczka ale nic o nich nie mówił. Nie wiem czy mam isc z nia jeszcze raz do weta?

Gość ryhrsyttyj
na soczewce ma to białą błonę czy gdzie dokładnie?

Gość ryhrsyttyj
*tom białom

Gość gość
http://cdn.psy-pies.com/foto/duze/foto4ffc650ea6477.jpg Wygląda to mniej więcej tak. Nie wiem czy mam się martwic, że oko nie jest całe czarne. Na ostatniej wizycie weterynarz jak ja głaskał to tylko dawał mi wskazówki żywieniowe. Nie wiem czy nic nie mówił o oku bo to normalne czy że się nie przyglądał. Pomocy!!!

Gość ryhrsyttyj
matko święta! zaćma to zmętnienie soczewki! a błonę zasłaniającą oko ma każdy pies, jak jest zbyt duża i zasłania oko, to czasem trzeba przyciąć chirurgicznie

Gość gość
Czyli to normalne ta błona. Zaraz zrobię zdjęcie i ocenicie. Bo ja się martwię. Panikara ze mnie:)

Gość gość
nie panikuj, tylko idź do weterynarza. Zbada oczy i Cię uspokoi, a jeśli psu coś dolega, to coś poradzi.

Gość zrozpaczonamatka
A na tym przykładowym zdjęciu oko jest zdrowe. Bo moja ma podobne. Myslicie, ze jak sie wybiore w sorde do weterynarza to bedzie ok?

Gość gość
Sprawdź w googlach jak wygląda zaćma i porównaj z okiem swojego psa.