Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tusiatusia17

Moja mama ma problem z alkoholem.

Polecane posty

Gość tusiatusia17

Mam 17 lat.Mieszkam z rodzicami i młodszym bratem. Problem mojej mamy zaczął się 3 lata temu po śmierci jej brata, od tamtego czasu nadużywa alkoholu. Do tego moja mama leczy się na depresje i miesza te tabletki z alkoholem.Moja mama pije 3-4 razy w tygodniu, niekiedy nawet 2 dni pod rząd.Kiedy jest trzeźwa opiekuje się nami , ale gdy zaczyna pić wszystko przestaję się dla niej liczyć.Obraża wszystkich wokół , chodzi po sąsiadach, robi różne głupie rzeczy i nie chce spać .Pamiętam ,że kiedyś rzadko piła i zachowywała się po alkoholu całkiem spokojnie,a teraz.. Często dochodzi między nami do rękoczynów,później zawsze tego żałuję bo bardzo ją kocham.Mama często pije z moją babcią i nie widzą w tym żadnego problemu. Gdy upominam mamę to mówi ,że to wszystko przeze mnie i nie uważa ,że robi coś złego.Do tego przez ostatnie 3 lata bardzo popsuła się opinia o naszej rodzinie.To smutne , a ja nie wiem co robić. Zanim wrócę ze szkoły to myślę czy moja mama pije czy nie,czy mój dzień będzie normalny czy znów będę musiała przeżywać koszmar. To straszne i mam nadzieję ,że kiedyś się w końcu skończy. Proszę pomóżcie mi.

Gość Just like honey
Moja mama tez byla alkocholiczka wiec wiem co czujesz. Co na to wszystko twoj tata?

Gość gość
.Mama często pije z moją babcią i nie widzą w tym żadnego problemu. możesz do nich dołączyć, bo to rodzinne

Gość Just like honey
No zebys wiedzial debilu, ze to rodzinne. Ja tez mialam swoj epizod z alkoholem.

Gość gość
te honey wypraszam sobie! alkoholizm się ma w genach jak babka pije matka pije to młoda też zacznie, tylko jeszcze o tym nie wie

Gość Just like honey
Wiem, ze alkoholizm ma sie w genach bo jak napisalam wyzej sama mialam z nim problem a moja matka byla alkocholiczka. Ale zazartowales sobie z tego wiec nazwalam cie debilem.

Gość Jakie to przykre
Co na to Twój tata? Nic nie piszesz o nim, to pewnie nie pije? Powinnaś porozmawiać z mamą gdy będzie trzezwa, przekonaj do leczenia, bo to może być coraz gorzej.