Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złamana wczasowiczka

Wczasy nad Bałtykiem. wielka kara

Polecane posty

Gość gość
Problem zanieczyszczenia Morza Bałtyckiego Morze Bałtyckie należy do najbrudniejszych akwenów świata. Ten położony wewnątrz kontynentu europejskiego, stosunkowo mały zbiornik, od lat służy jako wysypisko śmieci dla ponad 140 milionów osób zamieszkujących wybrzeże Bałtyku oraz tereny jego zlewisk. Śmieci, które zagrażają morskiemu ekosystemowi, są nie tylko wrzucane bezpośrednio do morza, ale przypływają do niego wraz z wodami rzek. Wszystko co znajdzie się w Wiśle, Odrze czy Newie przeważnie na koniec trafia do Bałtyku. Niestety, Polska przoduje w niechlubnym rankingu zanieczyszczania Morza Bałtyckiego.

Gość gość
hihi czyli syf i brud

Gość gość
Zesrała się bida i płacze.Ciesz się że w ogóle jedziesz inni tyle szczęścia nie mają.

a ja w tym roku urlop spędzam nad morzem polnocnym i nie narzekam, bo bardzo mi sie podoba :). przynajmniej nie musze uciekac w poludnie z plazy przed upalem. opalenizna piekna, dziecko szczesliwe. rewelacja.

Gość gość
czytalam artykuł o zanieczysczeniach znanych plaz swiata - nasze plaze akurat wcale nie sa takie zle. Straszny syf jest np w Tajlandii

Gość jedzcie do indii czy gdzies
Tam. Tam dopiero jest czad, nad brzegiem rzeki pala trupy a resztki wrzucają do wody, sraja, sikaja, kąpią się i piją.

Gość gość
kurcze zawsze tak tu jest na kafe ze wszyscy tylko krytykuja neguja a tak naprawde polowa z was nigdy nie była nad morzem , komus nie pasuje niech nie jedzie przeciez sa inne mozliwosci tylko dziwne ze tak mnostwo ludzi spedza wakacje u nas - ktorych stac na cos bardziej exlusive

Gość gość
A ja wlasnie nie moge sie juz doczekac wczasow w Polsce nad baltykiem,w moim ulubionym miejscu :) jeszcze 3 tyg.i ruszamy jupiiii!!!!

od lat NIKT ze znajomych nie chce jeździć nad nasze morze, jak wczesniej pisalam my jezdzimy, bo maz chce ale ani sie nie kapię ani nie opalam:D, najlpesze z calego wyjazdu to poranne i poźnowieczorne spacery z psem po plazy:D

ja nie bylam nad baltykiem ok 10 lat (brak czasu) i jak w koncu pojechalam to mi sie bardzo podobalo - lubie te zimne morza - oczywiscie plazowanie tam uwazam za katorge wiec nigdy nie jade tam plazowac - ale samo miejsce lubie bardzo. na plazowanie to w ogole europa malo soe nadaje (nie lubie tlumow)

"czytalam artykuł o zanieczysczeniach znanych plaz swiata - nasze plaze akurat wcale nie sa takie zle. Straszny syf jest np w Tajlandii" x hahah ;-) proponuje zobaczyc a nie czytac o tym - ja nie cierpie mega turystycznego phuket, ajuz koh samui jest boskie i te dwie nastepne tez - aczkolwiek najlppsze plaze w tym regionie swiata ma - moizm zdaniem borneo i oczywiscie filipiny, niz jednak nie rowna sie z polinezja francuska, malediwy jak ktos lubi krytsaliczna czysta woed, a hawaii najlpesze na surfing (dla zaawansowanych) ni i moje bekresne ukochane plaze australii;-) naprawde mowienie ze peikane plaze na swiecie to syf - jest przeklamaniem na calej linii (choc zdarzaja sie gorsze zepsute przez turystow miejsca) Baltyk nie ejst piekny w ten sposob - ale swoj urok ma , tak mysle;-)

Gość gość
A co was zatrzymuje przed wczasami poza polska? Tak malemu dziecku wszystko jedno gdzie bedzie

Oj nie przesadzaj. Nad naszym morzem nie jest zle-tylko trzeba sie nastawic na pogodowe niespodzianki. Jak wyjedziesz spedzisz troche czasu tylko z mezem i dzieckiem. Ale skoro nie chcesz jechac to siedz w domu-nie wiem po co placz?

Gość gość
Bałtyk jest wypas. O ile oczywiście trafi się na pogodę. Dużo zmienia się na lepsze. Z każdym rokiem coraz lepsza baza noclegowa. Polecam zobaczyć jak to teraz wygląda :) http://www.zaplanujwczasy.pl/nocleg+wybrze%bfe,24.html

Gość gość
Współczuję twojemu mężowi że z taką marudą się związał

Gość addaa

Bardzo dobre warunki masz w Gryfie, chodzi mi o ich ośrodek w Pobierowie (o ten:gryfpobierowo.pl). Podgrzewany otwarty basen może się przydać jakby woda w Bałtyku była chłodnawa...co jest normalne...jeszcze się nie spotkałem żeby pływanie w otwartym morzu było łatwe i przyjemne, a w takim basenie – super! No i dla dzieci są stworzone też odpowiednie warunki, jest brodzik, jest basen z zabawkami, są zjeżdżalnie.