Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michał129

paragon dobowy

Polecane posty

Gość Michał129

Witam serdecznie ostatnio zauwazyłem ze na raporcie dobowym drukuje sie :anulowano paragon.Co w takim przypadku zrobic?Czy trzeba pisac jakis protokół? jakies wyjasnienie? aby nikt z kontroli sie nie przyczepił? prosze o pomoc dziekuje .

Gość odpruwam pagony
szefa zapytaj :classic_cool:

Gość tak tak tak teee
musisz przypiac paragon bledny do karteczki ewidencji oczywistych pomyłek dla kasy rejestrującej o ile to był bledny paragon, chyba ze zwrot to wypelnic inna kartke

Gość gość
u nas nic nie było trzeba wypisywać. paragon anulować mogła tylko osoba z kierownictwa. tylko jeżeli był zwrot towaru to drukował się osobny raport i tam przypinasz paragon. na raporcie dobowym zawsze drukuje się kwota utargu anulowanych pozycjii i paragonów.

Gość Michał129
problem jest w tym ze ja jestem szefem :) jesli chodzi o paragon aby go przypiąc to nic takiego nie mam bo nic sie nie wydrukowało :(

jeśli anulowany paragon był przy kasie to on idzie do kosza a ty nic nie wypełniasz. a powiedz jaki sklep???.

Gość Michał129
spozywczy

wiesz co ja myślę że tak jak napisałam ja pracowałam w dużym markecie i jeśli paragon anulowałam przy kasie to szedł do kosza a jak zwrot to przypinałam wydruk który od razu wychodził. jak tylko anulowa łeś bo np. ktoś się pomylił to nic z tym nie robisz.

Gość Michał129
Kochani dokładnie jest tak:na raporcie dobowym na samym koncu wydrukowało sie: ilosc anulowanych paragonów 1 pod spodem kwota anulowanych paragonów 13,30

Gość Michał129
Chodzi mi o to czy jak ktos z kontroli wezmie do reki taki raport dobowy i zobaczy na nim ilosc anulowanych paragonów w tym przypadku az 1 to czy sie nie przyczepi? czy moze jakas kara byc z tego tytułu? moze jakies pismo trzeba stosowne napisac? help....

Gość gość
nic nie musisz robić właśnie po to jest raport dobowy z kas i na nim wszystko musi być kwota sprzedaży z vat i bez ilość paragonów ilość anulowanych paragonów kwota anulowanych paragonów ilość zwrotów i kwota na miesięcznym będzie zsumowane.