Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polacy to leniwy naród, zatrudniam samych ukrainców bo polacy nie szanują pracy

Polecane posty

Gość gość

Witam, razem z mężem mamy pola truskawek. Od 4 tygodni mamy zbiory, płacimy 70 gr za kobiałkę - w godzinę można nawet 15 zebrać- żaden polak nie chciał takiej pracy, więc ja się pytam gdzie to bezrobocie?! Ludzie zebrali truskawki, my im zapłaciliśmy.

Gość gość
Masz rację, Polacy pracą nie lubią się zhańbić. My też mamy z mężem gosp, tyle ,że takie kapuściane. Szlag mnie jasny trafia jak nie możesz znaleźć ludzi do pracy, a z....ć do opieki po zasiłki to jest komu. Nie będzie dobrze w tym kraju

Gość PG
A umowa? Składki? Ubezpieczenia? Jak ktoś wprawy nie ma to 15 kobiałek nie uzbiera w godzinę.

Gość Tekla Mosiołek
a ubezpieczenie i podatek odprowadzisz za tę pracę wspaniale płatną?polaczkowy wsioku , biznesmenie ze skorupami na piętach?

Gość Tekla Mosiołek
tak się polactwu robactwu powodzi , że tyle kasy chce dac pracownikowi? a sama zbierac i te 70 gr za łubiankę zaoszczędzić dla siebie

Gość PG
Na czarno nawet do truskawek bym nie szła, bo jak ktoś udar dostanie od słońca to potem wiatru w polu szukaj, nic nigdzie na papierku nie ma, że w pracy się stało.

Gość gość
70gr??? I to za kobialke na którą wchodzą 2-3kg. A sam cwaniaku sprzedaz po 6zl za kg, potem fakt za troche mniej... To ja rwałem jak sie sezon zacząl za 2zł!!! Za kobiałke, potem było 1.50 i juz pod koniec złotówke placili. A ty 70gr??? Sam sobie zbieraj krwiożerczy kapitalisto! Wykorzystywacz yebany! A sam pewnie sie w garniturku przechadza i sapie że za wolno zbierają, albo że w kobiałkach za mało! Sam se zrywaj hooju

Gość to żydacki lewak
prowokuje jak zwykle :(

Gość gość
To się połóżcie nieroby zasrane i nic nie róbcie, byle nie w słońcu , bo udaru dostaniecie. Takich to powinni kastrować, żeby się nie rozmnażali, bo szkoda tych dzieci, co nawet na chleb w domu nie ma. Później ma status- bezrobotny całe życie, majątku nie posiada, bo mu państwo nie dało. Dopiero będzie żal jak prąd i internet dziadom odłączą

Gość PG
Tak się składa, że ja się pracy nie boję i pracowałam w różnych miejscach i różnych warunkach i powiem Ci drogi gościu, że pracodawcy są tacy, że jak wyczują, że mogą Ci wejść na głowę, to bez wahania to zrobią, wykorzystają pracownika bez cienia wyrzutów sumienia. I dziwi mnie to, ze ludzie godzą się za tak marne stawki ryzykować pracą na czarno. Bo nie dosyć, że US może karę nałożyć taką, że "majątku" domowego braknie na spłatę, to w razie "W" taki pracownik ani jego dzieci renty nie dostaną. A patologia była, jest i będzie, bo tacy do roboty nie pójdą nawet jak 7zł za kobiałkę dostaną.

Prosta matematyka - załóżmy że uzbieram 12 kobiałek na godzinę przez 10 godzin bardzo ciężkiej pracy w słońcu ,na kolanach,zgarbiony zalany potem,obolały zarobię 71.40 zł .To mój komentarz będzie krótki "A c**j z wami kułaki ! "Więcej zarobi student przy ulotkach a nakład energii nieporównywalny. Przestańcie szukać idiotów i tylko nie mówcie , że nie stać was więcej płacić bo znam kilku wprawdzie sadowników spod Grójca mniej więcej orientuję się na co ich stać po sezonie . Ale cham chamem [nie chodzi tu o mieszkańców wsi ] zostanie a pazerność bambrów jest niezmienna .

Gość gość
Niedorozwinięty przemo. Przy twoim intelekcie to każdy jest wygrany. Ale ty nie wiesz co to jest, więc nie dyskutuj

Gość Ex rolnik
W rolnictwie to tylko samemu z*********ć bo wynajmować się nie opłaci jak też pracować jako najemnik. W d**ę sobie wsadz te 70groszy za kobiałkę za 2 złote bym nie poszedł. Ukraińcy mają inny przelicznik i to jest twoje szczęście. Biznesmeni cholera ze słomą w butach :-)

Gość gość
Czekałam właśnie jak jakiś prosty idiota wypowie się , co to można sobie kupić po sezonie. Ty masz pojęcie, ile trzeba mieć jakiejś plantacji, żeby zarabiać godziwe pieniądze? Jaki jest nakład pracy, jakie koszty, modernizacja. Ludzie chcą coraz więcej, a rolnicy stawki za towar mają niezmienne od 10 lat. A nakłady poszły w tym czasie jakieś 200% w górę. Ale lepiej g...o robić i g....o mieć- jakaż to typowo polska zawiść. A bamber ma, a wiesz debilu czego , bo po 1 myśli, a po 2 z.....a, ale z pewnością nie wiesz o czym piszę

Gość do pulchnego
A matematyki to w szkole nie było? Dno

Gość sdfdsfdsf
15 kobiałek za 70 gr, wychodzi 10,50 zł/h. Tyle zarabiają ludzie rozdający kierowcom bezpłatne gazety na skrzyżowaniach, a praca dużo lżejsza. :D

Gość PG
Gościu co piszesz, że "bamber" ma po zapie....ala - to niech zapiernicza sam, a jak chce ludzi zatrudniać, to niech godziwą płacę da. 70gr za kobiałkę, a 1kg sprzedają za 10zł... Dziwnym trafem co roku chcą ludzi za pół darmo, a dzieci rolników rączki, nóżki - święty spokój, bo się za taką robotę nie wezmą.

Gość gość
To wyjdzie jakieś 100 zł, to mój mąż po studiach na kierowniczym stanowisku tyle zarabia a wam jeszcze mało?

Gość sdfdsfdsf
100 zł za 10 godzin niewolniczej pracy, i jeszcze oszust będzie wam wmawiał, że tej kobiałki nie policzy bo truskawki są zgniecione :D

Gość gość
Jakie 10 zł dostaje rolnik? To, że truskawki w sklepie tyle kosztują, to nie znaczy , że rolnik tyle dostaje. Mam pod nosem dużą międzynarodową chłodnie gdzie rolnicy sprzedają towar. Chciałam kupić 20 kg truskawek. To jak mu dałam 80 zł to mnie po rękach całował i jeszcze do domu przyniósł , bo żalił mi się, że im płacą po 2,50. Wam coś chyba na mózgi padło

Gość PG
Jakim cudem Ci 100zł wyszło? O.o

Gość PG
A Ty myślisz, że rolnik tylko do skupu sprzedaje? Plantatorzy mają "swoich" co rozsadzają z truskawkami. I też im marne pieniądze płacą, a jak US albo sanepid na takie "stanowisko" ktoś naśle to te dziewczyny same się muszą tłumaczyć, bo się "pracodawca" przestaje do nich w momencie przyznawać.

Gość Józef Bonk
Skoro opłaca się sprowadzać truskawki z Hiszpanii to znak, że z naszymi rolnikami jest coś nie tak. :O

Gość gość
Proponuję porównać jak unia dotuje rolników w Hiszpanii, a jak w Polsce

Do bambra co ma bo z********a . Znam takich co mają i jednocześnie szanują pracowników . Uważam że jak robotnik rolny tu u nas w Polsce zarabia ok 2500 na rękę ma ubezpieczenie i obiad w pracy to jego pracodawca jest uczciwy w stosunku do pracownika . Dokładnie tak pracuje mój szwagier w pewnym majątku po PGR- owskim na mazowszu.Ale jego szef to już nie bamber tylko menedżer .

Gość gość
A kto mi da w banku po studiach 2500 na rękę. 10 godz pracy, wyścig szczurów, wyimaginowane i ustawiane plany sprzedażowe. Telefony po pracy, a obiad. hahaha. Kanapki człowiek nie ma czasu zjeść.

Gość Ex rolnik
Kto ci powiedział głupia c*po że na kierowniczym stanowisku musi zarobić więcej niż robotnik bo jest kapo obozowym?

Gość gość
Dlatego palancie, że jest wykształconym człowiekiem, inżynierem( to taki wyższy tytuł zawodowy w Polsce), jest fachowcem, wybranym z 80 kandydatów. Cały czas dokształcającym się, znającym języki obce, zresztą z plebsem się nie dyskutuje

SZwagier jest traktorzystą dodatkowo ma uprawnienia na kombajn i spychacz czy jakoś tam tak że coś umie , poza tym prawie 30 lat praktyki .

Gość PG
Uuuu... to pokazał klasę inżynierek co to z plebsem nie dyskutuje :D W banku pracuje a kultury osobistej zero.