Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mam dobrać podpaski?

Polecane posty

Gość gość

Hej mam pytanie mam 13 lat zaczełąm miesiączkować jakie polecacie mi podpaski Czy tampony są bezpieczne? uzywałam jak narazie podpasek always tak dziwnie czuje sie z tą podpaską mam wrażenie ze wszyscy wiedzą ze mam okres. Poprosze o pomoc. Z góry dziękuje/

Gość MyślicielXXIwieku
nie powinnas juz spac ?

Gość gość
naturella sa lepsze, a na tampony moze jeszcze trochę zaczekaj

Gość gość
bella są najlepsze

Gość autorkaa
naturella są the best ;)

Gość gość
Nie lepiej mamy zapytać...tylko tu na forum? dziwne...

Gość gość
Ja z kolei nie wyobrażam sobie używania podpasek odkąd sięgnęłam po tampony. Tampony są w kilku róznych rozmiarach i nie przeszkadza to, że jesteś (zakładam, że tak) dziewicą. Możesz wybrać te malutkie. O wiele lepsze niż podpaska.

Gość Sond5
Bella srella naturella wszystko jeden pieron

Gość gość
jeśli tampony to tampax z aplikatorem, ja zawsze miałam problem z tymi zwykłymi zwłaszcza jako dziewica. Na początek najlepiej z aplikatorem. jeśli chodzi o podpaski to musisz wypróbować, always też są różne (gładkie i standardowe), naturella faktycznie są fajne, bella lubię średnio. musisz popróbować. :)

Gość gość
przy tamponach MUSISZ pamiętać o higienie i ABSOLUTNIE nie przekraczaniu 8h noszenia. w ale też nie za często zmieniasz bo musi nasiąknąć żeby go wyciągnąć bez problemu i podrażnień - dlatego używaj jak najmniejszych. jeśli po 2-3h będzie przeciekał to zmień na większy, optymalnie to tak żebyś go co 5-6 godzin zmieniała. A gdybyś w czasie okresu lub krótko po zaczęła mieć ostre objawy grypy to biegiem na pogotowie i powiedz że używałaś tamponów, bo zdarza się coś takiego jak Zespół Wstrząsu Toksycznego - bardzo rzadko, ale jest bardzo niebezpieczne. Najważniejsza jest higiena i wtedy prawdopodobieństwo jest minimalne, ale musisz mieć świadomość że istnieje takie ryzyko. podpasek też nie powinno się nosić dłużej niż osiem godzin, zresztą jest to zwyczajnie nieprzyjemne, też powinnaś wypraktykować taką chłonność żeby zmieniać co 5-6. Ale przy podpaskach ryzyka ZWT praktycznie nie ma.

Gość gość
jeśli krępujesz się i myślisz że wszyscy wiedzą że masz okres - zdecyduj się na podpaski zapachowe (np. naturella właśnie) i cieniutkie, krótkie (ale ze skrzydełkami zeby sie nie przesuwały). Pod ciuchami tak naprawdę podpaski nie widać, tylko Ci się tak wydaje :) No chyba że załozyłabyś taką starego typu, grubą podpaskę, i długą zachodzącą aż na tyłek jak te na noc. Tak to nie widać,nic się nie bój :)

Gość gość
to zależy czy masz słaby okres, czy obfity krwotoczny ja mam krwotoczny, po domu noszę bella nova maxi 2 naraz, jedna w majtkach z przodu, druga z tyłu, łączę je na środku, natomiast na ulicę też nosze po 2, ale always night, one mają ceratę nie przesiąkną, ale nie da sieich non stop nosić, bo odparzają