Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina-5555

jestem w ciązy i chciałabym się

Polecane posty

Gość nina-5555

witam, chciałabym zapytać kogoś kto się zna troszkę na ubezpieczeniach, prawie. Mianowicie chodzi o możliwość takiego ubezpieczenia, polisy, że płacą za urodzenie dziecka (wiem że jest takie coś w grupówkach, ale ja nie mam możliwości przystąpić). I jeśli jestem w ciąży to czy taka polisa jest w ogóle możliwa. Moja znajoma miała kiedyś polisę że za urodzenie dziecka płacili 1000 zł. Proszę o odpowiedzi.

Gość nina-5555
nie twoja sprawa, jak nie masz nic do powiedzenia w temacie, to się nie wypowiadaj.

Gość nina-5555
może ktoś coś doradzić?

Gość gość
Jeśli już jesteś w ciąży to nie. Zazwyczaj jest 10 miesięcy karencji od założenia polisy do porodu, właśnie po to żeby ciężarne nie wyłudzały pieniedzy

Gość nina-5555
No nic, w takim razie będzie trzeba wyskrobać bękarta.

Gość gość
Jezeli pracujesz na etacie to ubespieczenie obowiazkowe to obejmuje.Mozesz ubespieczyc sie indywidualnie.

Gość nina-5555
to z 11:24 to podszyw. No to nic, trudno, myślałam że można po prostu. u nas w zakładzie nie ma ub. grupowego.

Gość gość
jak ktoś się ubezpieczył i regularnie płaci składki to nie jest wyłudzanie pieniędzy tylko egzekwowanie umowy ubezpieczeniowej MATOLE

Gość nina-5555
tylko że ja właśnie nie mam takiej umowy i dopiero chciałam zawrzeć. no ale trudno się mówi.

Gość gość
jak pracujesz to zapisz sie do zwiazku zawodowego, po urodzeniu dziecka daja tak zwany bezzwrotny zasilek porodowy

Gość nina-5555
a co to za związek? u nas nie ma.... firma zatrudnia mniej niż 20 pracowników, jest to firma prywatna.

Gość gość
nie rezygnuj po tych wypowiedziach z d**py, tylko zadzwoń na infolinie PZU itp. i się dowiedz konkretnie, są różne umowy, może się uda? Taka polisa to dobra sprawa nie tylko przy urodzeniu dziecka. Tylko dobrze przeczytaj umowę zanim podpiszesz.

Gość gość
no i jak? bo ja tez zainteresowana