Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja dziwna sytuacja.. był ktoś w podobnej? proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość gość

jestem zarejestrowana jako bezrobotna. nie mogę teraz znależć pracy ale już niedługo będą nabory na staże. staże rozpoczną się 1 września i ja nie wiem czy starać się o ten staż, bo być może bedę miala okazje wyjechać za granicę po wakacjach. ale to nic pewnego i nie wiem czy jesli zostanę przyjęta na staz to bedę mogła zrezygnować z niego przed rozpoczęciem pracy? a poza tym czy jesli chcę wyjechcą za granicę to muszę sie wyrejestrować z urzędu pracy? prosze o pomoc, nie wiem co robić. :(

Gość hermionaona
a ta praca za granicą to legalna czy nie?

Gość gość
nie wiem do końca ale raczej nie.. bo pojadę z chłopakiem a jego wujek może nam coś załatwi. także to taka praca po znajomosci by była..

Gość hermionaona
ciężka sprawa, bo nie wiesz na ile pewny jest ten wyjazd. Pytasz czy jeśli wyjedziesz za granicę czy będziesz musiała się wyrejestrować - tak, jeśli praca jest legalna. W innym wypadku nie musisz (wiem, to oszustwo, ale mnóstwo ludzi tak robi). Jeśli nie stawisz się na podpis, bo będziesz za granicą to i tak Cię skreślą.

Gość gość
aha dziękuję za odpowiedź... :) a mam jeszcze takie pytanie.. czy np jesli dostanę staż i okażę się że mam okazję wyjechać za granicę to jakie sa konsekwencje rezygnacji ze stażu?