Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamil kamyk

pozyczlibyscie znajomej 2 tysiace

Polecane posty

Gość kamil kamyk

moja znajoma potrzebuje 2 tysiecy, ja dysponuje taka gotowka, pzoyczyliubyscie jej?dodam,ze znamy sie ponad rok, wiem ,ze potrzebuje teraz te pieniadze i raczej jej pozycze pytasm tylko jakie wy macie podejscie do takich spraw

Gość gość
Chcesz stracic gotowke i znajoma to pozycz :-)

Gość gość
cytat z rozliczen miedzy pozyczkodawca a pozyczkobiorca: poczyczkodawca: panie Janku obiecywal pan ze zwroci pan dlug po swietach a unika pan mnie od roku pozyczkobiorca: owszem, obiecywalem zwrot dlugu po swietach ale nie precyzowalem po ktorych...

Gość gość
nie ma takiej opcji !!! ale to twoje pieniadze i ty podejmujesz decyzje ;)

Gość gość
jesli pozyczysz to tylko i wylącznie ze spisana umową, bez tego nawet nie mysl pozyczyc bo nie odzyskasz kasy, a tak bedziesz mógł sciagnac ten dług jak lasce nie bedzie chciało sie długu oddac i nie ufaj nikomu

Gość gość
nie pożyczyłabym, od pożyczek są banki i inne takie

Gość gość
Nie! Nie! Nie! I jeszcze raz nie, nawet choćbym zjadła z nią beczkę soli :-)

Gość gość
Jak chcesz się prosić o swoja kase później i wydzwaniać do niej to pożycz.JA JUZ NIGDY NIE POZYCZE! później trzeba prosić się o swoja kase niech z banku pozyczy

Gość gość
trzeba mieć tupet by prosic o taką kwotę... od pieniędzy są banki.. gdybys ją znała lata itd..to co innego.. możesz jeszcze cos innego zrobic ..poprosić o przedmiot,rzecz wart dwa razy więcej jako zabezpieczenie do czasu oddania kasy ..zobaczysz reakcje

Gość gość
Rok się znacie, aha. No to powodzenia w odzyskiwaniu tych 2000.

Gość gość
KONIECZNIE SPISZ Z NIĄ UMOWĘ! Znajdziesz przykładową w internecie,. Jesli koleżanka nie ma złych zamiarów to chętnie to podpisze, jeśli ma to sama się przekonasz co to za szuja. Wszystko się moze zdarzyć, szkoda kasy.

Gość gość
Autor jest chyba facetem.

Gość gość
tak to mężczyzna.. co najwyej zrobi jej prezent w wysokoci 2000 tys. bez bzykanka

Gość gość77
MOże i z bzykankiem, ale taniej by wyszło z profesjonalistką. I bez poczucia zawodu później.

Gość gość
nie pożyczyłabym nawet 200 zł a co dopiero 2 tysięcy. Takie kwoty to można rodzeństwu i rodzicom pożyczać. Nawet jak nie odda to się przynajmniej swoich finansuje :) a ty się jej chwaliłeś że masz te 2 kawałki?

Gość gość
raczej bym nie pożyczyła, ale na szczęście takie dylematy mnie nie dotyczą, bo nie posiadam takich oszczędności :P

Gość gość
Jak pożyczać to przy świadkach i ze spisaną umową , bo potem są problemy. Teraz po szkodzie jestem mądrzejsza , pożyczyłam bardzo dobremu znajomemu trochę pieniędzy i od kilku lat nie mogę się ich doprosić.