Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kobiety, które nie pracują - zabezpieczajcie się finansowo!!!!

Polecane posty

" jeśli jedna strona zostawiła dla kochanki a druga znalazła się w niedostatku to jeśli będzie orzeczenie o winie to sąd przyzna alimenty. Nie na dzieci, tylko na żonę. I nie ma zmiłuj" x moim zdaniem to upokarzajace dla takiej zony - ze bez meza nie ma nic;/ Wolałam tak spędzać czas niż szukając sposobu na dorobienie w sytuacji kiedy nam nie brakowało. Ja nie widzę świata poza mężem,bo to wspaniały facet. Ale wiem i czuję że moje uczucia spotykają się z pełną wzajemnością.

Gość Mama.
Też wolałabym pracować . Znam kobietę co siedzi lat 15 w domu i gada,że zajmuje się dzieckiem. Które oczywiście większość czasu spędza w szkole,albo na podwórku. Ale się zajmuje :) Po urodzeniu dziecka,dla mnie było ważne spędzić z nim 3 lata w domu,miałam taką możliwość więc to zrobiłam. Ale dodatkowo dorywczo pracowałam,jak dziecko skończyło 6 miesięcy. Chciałam nadal zdobywać doświadczenie,może i nie wielkie,przyczym mieć na tak zwane waciki :) Znam też kobietę pewną która została sama z dwójką dzieci. Prawdę mówiąz jest jej cholernie ciężko. Ale nie przewidzimy co nas czeka w przyszłości.

Gość to może ja powiem
Mylisz pojęcia. To że chwilowo nie wpływała mi pensja nie znaczy,że nic nie miałam. Miałam ziemię rolną którą kupiłam jako panienka za grosze, a potem odrolniłam, podzieliłam na działki i część sprzedałam, dzięki czemu było na wykończenie i urządzenie kupionego domu. Miałam pracę do której mogłam w każdej chwili wrócić. Ale nie miałam takiej potrzeby. I pisząc to z perspektywy lat uważam,że to była najlepsza możliwa decyzja :)

Gość gość
zazdroszczę Wam. Ja mam jedno dziecko i szukam pracy bez efektu. Mój mąż okradł mnie z moich oszczędności, robiąc długi. Jestem jeszcze załatwiona na rok przez Niego, a potem to nie wiem :(