Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zrezygnowana panna młoda:(

Polecane posty

Gość gość

chodzi o suknię ślubną. 5 miesięcy temu wybrałam sobie śliczną princeskę, poprostu przepiękną, zakochałam się w niej odrazu. MIesiąc temu okazało się że jestem w ciąży i że tej mojej sukni nie ubiorę bo jest z gorestem:( W dniu ślubu bedę w 5 miesiącu. byłam dziś na przymiarce i doznałam szoku. nic mi się nie podobało w dodatku obsługiwała mnie jakaś praktykantka, nie wiedziała co mi doradzić. umówiłam się na drugie podejście za tydz. i takie pytanie do ciężarnych panien młodych. Jakie miałyście fasony sukien? czy suknia z krótkim gorsetem nadaje się na ciąże??????????? :(

Gość gość
bo z seksem czeka się do slubu kurvo, a jak ty bierzesz slub kościelny i dajesz du pska bez slubu to jestes po prostu obrzydliwie zakłamaną dwulicową 'katoliczką' ha ha

Gość JAREK tusos
buahaha do ślubu z brzuchem co za żenada- zwłaszcza kościelny!!! Nie wstyd Ci? Czyż Twa wiara nie nakazuje wstrzemięźliwości? Obrzydza mnie widok "panny" młodej z brzuchem w kościele. Toś to hipokryzja największej rangi.

Gość gość
dokladnie, komentarz #2 mowi wszystko co prawdziwe, dlatego ja nie bede brala slubu koscielnego ;]

Gość gość
Było się trzeba nie r****ć głupia kurwo !!!

Gość gość
Ludzie jestescie porabani, takie teksty duzo o was swiadcza:-/ Autorko jest na prawde duzo sukien odpowiednich w ciazy, takze (a moze zwlaszcza) typowych princesek. Najwazniejsze to zebys sie uwolnila od wizji starej suknii bo inaczej na pewno nic Ci sie nie spodoba:-) i moze zmien konsultantke jak Ci nie umie doradzic, profesjinalne babki znaja sie na rzeczy i wiedza co doradzic w takiej sytuacji :-)

Gość gość
nie wiem jaki to jest krotki gorset, ale ja bede miala suknie taka usxtywniana, wlasnie princeske w 5 miesiacu:-) moze pokaz zdjecie swojej wymarzonej to sie uda znalesc cos podobnego tylko takiego ze bedzie pasowac :-)

Gość porąbane to są te
które do ślubu kościelnego KATOLICKIEGO pchają się z brzuchem !!! To jest bardzo normalne

Gość gość
Z grzechu można się wyspowiadać - słowa księdza :D :) A że tyle pokus jest w dzisiejszym życiu.. :D Autorko znajdziesz suknię. Powodzenia!

Gość gość
W 5 miesiacu juz bedziesz miala brzuszek - jak wezmiesz sukienke princeske bedziesz wygladala jak balon, radze cos innego. A i nie przejmuj sie glupimi komentarzami ograniczonych osob - nie ty pierwsza nie ostatnia z brzuchem do oltarza idziesz. Bo wy k***a nie pieprzycie sie przed slubem - !!! sami hipokryci na tym z*****ym forum

Gość gość
a ja sie dzisiaj tez dowiedzialam ze jestem w ciazy i urodze miesiac przed slubem - nie martw sie i napewno nie przejmuj sie komentarzami tych idiotow

Gość pewnie same brzuchate
się odezwały ! Dumnie z wielkim brzuchem stąpać do ołtarza będą :D Hipokrytki

Gość gość
ja akurat brzucha nie mam - ale jestem wyrozumiala nie to co ty - a hipokrytami jestescie ! nie pieprz ze sie nie kochalas przed slubem. Wpadki sie zdarzaja.

Gość gość
hehehhe dla twojej wiadomosci nie ide z brzuchem do oltarza :) - juz bede po porodzie ;)

Gość gość
Ty jak sie czepili ze dziewczyna z brzuchem bedzie brala slub - ne wiesz czy twoja matka nie szla - pewnie wypowiadaja sie wiesniaki z jakiegos zad*pia

Gość dla mnie może iść
nawet z dwoma brzuchami ale na kij do kościoła się pcha? Nie potrafi uszanować wiary którą wyznaje???

Gość gościówa abc
hej! polecam ci wybrać suknię typu empire (czyli odcinaną pod biustem) w stylu greckim bądź też innym. takie suknie potrafią być piękne, czy to dla kobiety w ciąży czy nie. nie wiem gdzie mieszkasz, ale w większych salonach jest duży wybór tych sukienek, zarówno jeżeli chodzi o fasony, materiał jak i cenę.

Gość gość
A czy wiara czegoś zabrania? Teoretycznie. Ale jest też założenie, że nie ma nikogo bez grzechu, należy się wyspowiadać i starać się nie grzeszyć. A zabraniać ślubu kobietom w ciąży nie zabrania, więc to akceptuje.

Gość wiara niczego nie zabrania
mordujmy za to się nawzajem :) wszakże się wyspowiadamy Osoby na poziomie wiedzą co dostoi a co nie. Dla mnie z brzuchem to się idzie na porodówkę, a nie do ślubu kościelnego.

Gość gość
Ja uważam się za osobę na poziomie, dlatego nie wtrącam się w życie innych, nie oceniam i nie potępiam. Gdy widzę pannę młodą z brzuchem to nie obgaduję jej ciotkami za plecami. Każdy decyduje sam o sobie. Lepiej wziąć ślub po urodzeniu? A co to zmieni? Tylko to, że nikt bezpośrednio nie zobaczy? Każdemu zdarzyć się może wpadka a obecnie przed ślubem współżyje większość.

Gość gość
Prawdą jest jednak, że katolicyzm w Polsce to religia wyznawana jeden dzień w tygodniu - w niedzielę i to też nie zawsze ;) Coraz mniej osób chodzi do kościoła, bierze śluby kościelne.

Ja bym na twoim miejscu celowała w rzymiankę luźno opadającą albo może by się dało przestawić datę ślubu żeby jednak w tej princesce do ślubu iść? Pozdrowienia dla brzuszka, każdemu się szczęście należy, kobiecie ciężarnej też!

Gość AuToRkA88
Co za ludzie tu się wypowiadają!!!!! jestem w szoku. Pewnie stare panny bez dzieci. Ślub planowaliśmy rok wczesniej a w związku jesteśmy 5 LAT! zapytałam o suknie ślubną. niektórzy widocznie nie rozpoznają znaku zapytania bo odpowiadają nie na temat. Dziękuje osobom NORMALNYM za mądre podpowiedzi. A TAK WG TO ŻE JESTEM W CIĄŻY TO JEST DLA MNIE DUMA! ŻE JESTEM PRAWDZIWĄ KOBIETĄ I MOGE MIEĆ POTOMSTWO:))))

Gość Kasia44
Co za ludzie😡 Jak można ublizać komuś?! Po co te złośliwe komentarze, inwektywy.Pewnie tutaj wypowiadają się dewoty od tatusia Rydzyka, moherki! Nie wasza sprawa,że dziewczyna jest w ciązy i szykuje się do ślubu koscielnego! Co was to obchodzi rury?! AUTORKO jest duzo sukien ślubnych o różnych wzorach.Na pewno sobie cos wybierzesz.Życze powodzenia,pozdrawiam🌻

Heh, zgrzeszylas i jestes z tego dumna? W takim razie obawiam sie, ze nie mozesz isc do spowiedzi, bo waznego rozgrzeszenia nie otrzymasz. Seks przed slubem to grzech nierzadu. Choc istnieje mozliwosc odpuszczenia, to trzeba mocno za niego zalowac i absolutnie poprawic sie (warunki dobrej spowiedzi). Seks przed slubem obraza Boga, poniewaz stosunek seksualny niesie ze soba potencjalnie nowe zycie i jest aktem, w ktorym asystuje Duch Swiety. Dzieci poczete w nierzadzie "za kare" otrzymuja mniej lask, przez co trudniej im bedzie wyrosnac na dobrych katolikow i zbawic swoje dusze. Takie jest odwieczne nauczanie Kosciola Katolickiego. Zycze Ci powrotu do prawdziwej wiary, abys mogla byc zbawiona ;] pzdr