Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NewGirl

kiedy dostane 1. okres?

Polecane posty

Gość NewGirl

Mam prawie 12 lat i mam juz od roku włosy łonowe, od pół roku włosy po pachami, huśtawki nastrojów (czasem) , mam też śluz od 1 czerwca tego roku (czyli ponad miesiąc). Wiem,ze wg was okres jest głupi-nie piszcie wiec tego. Ja poprostu chcę wiedzieć. Wiem, ze wy napiszecie: Nikt nie moze ci powiedziec kiedy go dokładnie dostaniesz-itp! Chcę za ile mniej więcej. Poprostu chcę wejsc do świata kobiet. Poczuc sie dojrzalszą od koleżanek z klasy (zadna jeszcze okresu nie dostała) Z góry thx .

Gość gość
okres ?tuz,tuz,13-14 lat ale mozesz tez dostac pozniej

Gość gość
w ciagu roku dostaniesz

Gość gość
ja dostałam przed 18 urodzinami. Głupio mi było gdy ktoś mówił, że jak zdam maturę to już będę kompletnie dojrzała bo tylko ja wiedziałam, że tak nie będzie :( Ale kamień z serca! Na maturę poszłam jako kobieta :D A co się po lekarzach nabiegałam....byłam pewna, że jestem na coś chora. A głupio mi było jak rówieśniczki gadały o miesiączce i mnie pytały: "...a Ty też tak masz?" Wtedy opowiadałam jakieś bzdury i czułam się gorsza... A dodam, że jak skończyłam 19 to z wyśmiewanej przez wszystkich "dechy" zrobiły mi się takie wielkie piersi, że niektórzy posądzali mnie o implanty ;P

Gość gość
Jesteś jeszcze młodziutka, ja dostałam okres dwa lata po wystąpieniu sluzu. Możesz dostać kiedykolwiek! I to wcale nie czyni cię lepsza od koleżanek, takie myslenie właśnie jest bardzo dziecinne.