Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AltGr

metoda na proste wlosy

Polecane posty

Gość AltGr

Witam. Jako dziecko mialam proste wlosy co bardzo pasowalo mi do twarzy. Moglam je ukladac jak tylko chcialam :) Z czasem jednak zaczely mi sie krecic, na dzien dzisiejszy mam przeogromne loki a ze wlosy mam strasznie geste i cienkie, ciezko je ogarnac i wygladaja jak jedno wielkie siano na glowie. Sa dlugie az do posladkow i coraz ciezej jest mi sobie z nimi radzic ale z drugiej strony szkoda tak dlugo zapuszczane sciac :) Prostowanie ich zajmuje mi 2-3 h a nie jest to malo. Jednak ciezko ogarniac tak dlugie krecone wlosy prostownica sama trzymajac caly czas rece w gorze albo gimnastykujac sie na dziwne sposoby :( Chcialabym was moje kochane panienki spytac, co polecacie aby proste wlosy trzymaly dluzej i by byly mocniejsze (strasznie mi wypadaja). Czy istnieje metoda zrobienia sobie trwalych prostych wlosow na dluzszy czas niz 2 dni ? A moze polecicie mi jakies odzywki do wlosow albo szampony ? :) Licze na wasza pomoc, dziekuje :)

Gość gość
keratynowe prostowanie włosów-poczytaj o tym, a włosy może wcale tak mocno Ci nie wypadają. Może wydaje Ci się bo są długie i dlatego tak wygląda jakby strasznie dużo ich wypadało?

nie nie, bardzo mi wypadają i wiem to już od czasu jak miałam krótkie, nie wiem może jakiś brak witamin ? nie mam pojęcia... podczas mycia włosów, wyjmuje z wanny cala ich garść potem przy rozczesywaniu kolejna i jak wysuszę i rozczesze to znowu kolejna. Mogę siedzieć z suchymi uczesanymi włosami i je sobie po prostu ''wyciągać'' z głowy :( badałam krew i mocz ale nic nie wykryto...

Gość gość
hmmm no to nie wiem, czasem tak jest zee wyniki sa w normie a ze zdrowiem krucho. Warto wtedy zainteresowac sie alternatywna medycyna. Poszukaj informacji o wypadaniu wlosow i jakie ziola na to pomoga. Moge polecic ci herbate z pokrzywy, sprobuj pic przez 3 miesiace-powinny byc efekty. Moze jakis suplement diety z apteki? Dobre opinie ma Merz Special ale ja nie probowalam jeszcze tego.